Kalandos küldetés

2024.05.06. 10:03

Kedvet csinálnak az Egri csillagok elolvasásához

Mielőtt belekezdenének a gyerekek a nyári kötelező olvasmány fellapozásához, megismerkedhetnek az íróval, a regénnyel és az egri várral is.

Tóth Balázs

Ötödikesek Napja címmel szerveznek rendezvényt az iskolásoknak május 25-én délután az Egri várban. A nyárra sokan kapják meg ugyanis kötelező olvasmányként az Egri csillagok című regényt. Hogy ez a „hadművelet” sikeres és örömteli legyen, a Dobó István Vármúzeum „előkészíti a talajt” a több száz oldalas könyv elolvasásához.

HMM_0202
Könnyebb lesz elolvasni az Egri csillagokat azoknak, akik csatlakoznak a vármúzeum programjához
Könnyebb lesz elolvasni az Egri csillagokat azoknak, akik csatlakoznak a vármúzeum programjához
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Akik május 25-én ellátogatnak a rendezvényükre, azoknak megmutatják Gárdonyi Géza író otthonát, mégpedig egy izgalmas nyomozójátékkal, valamint megismertetjük a regény legfontosabb helyszínét, az Egri várat. Ezen felül segítenek abban is, hogyan lehet elolvasni a könyvet, és megosztanak néhány műhelytitkot is, hogy gyerekjáték legyen olvasónaplót készíteni. A szülőket, testvéreket is várják 14:30-ra a Gárdonyi-kertbe, ahonnan a kalandozás elindul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában