Labdarúgás

2024.05.06. 13:08

A futni tilos fociban világbajnok a pétervásárai Bodon FC

Ne aggódj, légy boldog! – mutatott rá a sétafoci világbajnokság legfőbb mondanivalójára Samuel Okunowo. Az FC Barcelona nigériai származású korábbi labdarúgója is ellenfelet jelentett a Bodon FC győzelmével véget ért WABOL-világbajnokságon a pétervásárai gárda számára

Bódi Csaba

A Bodon FC WABOL-világbajnok csapata

Forrás: Beküldött fotó

Tilos haragudni. Tilos nem élvezni a játékot. Tilos futni. Egy játékos egymás után legfeljebb két alkalommal érintheti a labdát. Tilos az ellenfélhez érni. Ez a Walking Futbol Union (WABOL) szervezet által rögzített sétafoci öt alapvető szabálya, amelyet bárki játszhat, mindenféle megkülönböztetés nélkül. 
„Ez olyan játékot eredményez, ahol a szabályok miatt egyetlen játékosnak sincs személyes előnye a többi játékossal szemben. Tehát együtt játszhatnak a gyerekektől egész idős korig” – szerepel magyarázatként. 

Talán nem meglepő, hogy a sportág magyar kötődéssel bír, ugyanis Silvio Simatoc Szegedi nevéhez fűződik, aki az FC Barcelona Veterans Association tagja. 

Az ötletgazda édesapja, Szegedi (Simatoc) Miklós 1942-ben magyar bajnoki címet nyert a Nagyváradi AC csapatával, majd a FC Barcelonában is játszott. Ebből is következik, hogy a WABOL eredetének helyszíne Katalónia központja, ahol a közelmúltban a sportág világbajnokságára sor került. Az esemény a Lega Mariana Francescana által szervezett családi nappal kiegészítve kínált lehetőséget a sétafocira, amelyben a pétervásárai Bodon FC bizonyult a legjobbnak.

– Minden játékos rendkívül élvezte a mérkőzéseket, aminek nagyon örülök. Meglepett hogy a Bodon FC ilyen hamar tudott alkamazkodni a WABOL szabályaihoz – mondta Silvio Simatoc Szegedi.

Silvio Simatoc Szegedi (balról), Bodon Péter és ifj. Kocsis Sándor
Forrás:  Beküldött fotó

A Lega Mariana Francescana elnökeként Bodon Péter foglalta össze a lényeget.

– Örömteli, hogy ilyen színvonalas és értékes eseményt sikerült közösen szervezni a WABOL szövetséggel, ahol gyerekek és idősek együtt játszattak – közölte a Bodon FC első embere. 

– Béke, család, együtt, ne aggódj, légy boldog, tudj a másiknak örülni – ezek mind olyan értékek, amelyekre szeretnénk felhívni a figyelmet, mert a mai világban oly sokszor elfelejtjük azt, ami igazán fontos.

Az eseményhez csatlakozott FC Barcelona olyan korábbi profi játékosokat vonultatott fel, mint Samuel Okunowo, Javi Arenas és Paco March (Valencia FC).

A rendezvény színvonalát emelte, hogy a vb-t megtisztelte jelenlétével az Aranycsapat játékosa, Kocsis Sándor fia, ifj. Kocsis Sándor is.

EREDMÉNYEK:
FC Barcelona–Bodon FC 1–3
Gól: Szabó András, Kasza Viktor, Forgó Levente

WB Azul–Bodon FC 1–2 
Gól: Szabó András, Forgó Levente

Amarillo–Bodon FC 0–1 
l: Forgó Zsolt

A végeredmény:

1. Bodon FC
2. WB Azul
3. FC Barcelona
4. Amarillo

Különdíjak

Legjobb mezőnyjátékos: Samuel Okunowo (FC Barcelona)
Legjobb női játékos: Miklósvári Magdolna (Bodon FC)
Legjobb kapus: Molnár Róbert (Bodon FC)
Legjobb utánpótlás játékos: Erik Gustems (Azul)
Gólkirály: Szabó András (Bodon FC) Forgó Levente (Bodon FC), Samuel Okunowo (FC Barcelona) 2–2 góllal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában