Bűnöző

2024.02.16. 21:21

Embercsempészt fogtak el Lőrincinél, drog is volt nála

A Hatvani Járási Ügyészség emelt vádat a férfi ellen. Az embercsempész droggal közlekedett az országban.

Molnár Helga

A Hatvani Járási Ügyészség most egy olyan embercsempész ellen emelt vádat, aki kábítószert hozott be az ország területére – tudatta Gubala Ádám Miklós, az Egri Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivő ügyésze. A vád szerint egy ukrán férfi 2023 nyarán Lengyelországban az interneten keresztül vette fel a kapcsolatot egy embercsempész csoportot irányító ismeretlen személlyel, és 1000 euróért vállalkozott arra, hogy a Magyarország területére jogellenesen belépő személyeket tovább szállítja Szlovákiába. A vádlott egy fővárosi benzinkútnál a megbízóitól átvett egy autót, mellyel később egy pontosan meg nem határozható erdős helyen felvett 9 szír és egy nigériai állampolgárságú személyt. Az embercsempész a telefonjára kapott GPS koordináták alapján a határsértőkkel a magyar-szlovák államhatár felé indult.

Embercsempészt fogtak el Lőrincinél, kábítószert is találtak nála.
Ezt az autót vizsgálták át a rendőrök
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádlott tisztában volt azzal, hogy az illegális határátlépők segítése kizárólag bűnöző csoportok szervezett együttműködése révén valósulhat meg, és azzal is, hogy a Magyarország területén illegálisan tartózkodó személyeknek az ország déli határvidékéről Szlovákián keresztül történő szállításával segítséget nyújt az államhatár tiltott átlépéséhez. Az autót a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőre Lőrinci térségében vonta intézkedés alá, így a vádlottat a cselekmény elkövetése közben tetten érte.

Az embercsempészre váró büntetés

Az autó átvizsgálása során az ukrán férfinél kábítószert találtak, amit azzal a céllal hozott Magyarországra, hogy a vezetés közben az éberségét fenntartsa. A járási ügyészség a férfit vagyoni haszonszerzés végett, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével és tartással, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklása bűntettével vádolja.

A Hatvani Járási Ügyészség vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság a férfival szemben – aki jelenleg letartóztatásban van – öt év szabadságvesztés és tíz év kiutasítás kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában