Vizsga

2024.05.05. 07:30

Drukk: Hevesben több mint háromezren készülnek az érettségire

Heves vármegyében harminchat tantárgyból vizsgáznak. Összesen 3653-an érettségiznek.

Molnár Helga

Ahogy arról beszámoltunk, vármegyénk két tankerületi iskoláiban több mint ezer diák készül az érettségi vizsgákra. Most a Heves Vármegyei Kormányhivatal összegzett, Heves vármegyében harminchat tantárgyból 3653-an érettségiznek. A megmérettetések sora nálunk hétfőn indul, írják honlapjukon.

BDAN9003
A ballagások után az érettségi vár a végzősökre
A ballagások után az érettségi vár a végzősökre (Illusztráció)
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Vármegyénkben az első napon összesen 2362-en adnak számot tudásukról magyar nyelv és irodalom vizsgatárgyból, közülük emelt szinten 73-an. Kedden a vizsgák matematikával folytatódnak, ebből a tantárgyból összesen 2328-an vizsgáznak, többségük – 2145 fő – közép szinten. Érdekesség, hogy matematikából angol nyelven is vizsgáznak tanulók, közép szinten 56-an, emelt szinten heten. Az idei tavaszi időszakban történelemből összesen 2373 tanuló vizsgázik, azonban középszinten 11 vizsgázó angol nyelven ad számot tudásáról.

Angol célnyelvi civilizáció vizsgatárgyra középszinten 61 vizsgázó jelentkezett, míg angol nyelvből összesen 1895 tanuló érettségizik, közülük 541-en az emelt szintet választották (emelt szinten az angol a legnépszerűbb vizsgatárgy Hevesben). Digitális kultúrából összesen 472-en vizsgáznak, 132 végzős emelt szinten. Egy tanuló vizsgázik automatikai és elektronikai ismeretekből, négyen francia nyelvből, 13-an rendészeti és közszolgálati ismeretekből, valamint egy végzős diák közigazgatási ismeretek vizsgatárgyból. Tizenkét érettségiző 3 tantárgyból is emelt szinten vág neki az idei írásbeli vizsgáknak. Az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyakból emelt szinten összesen 59-en tesznek érettségi vizsgát.

A középiskolák és a kormányhivatalok szervezik a vizsgákat, amelyek száma vármegyénkben tízezer feletti, lebonyolításukban pedig több mint kétszáz vizsgabizottság működik közre. Az írásbeli vizsgaidőszak utolsó napja május 27., a szóbelik június 5. és július 3. között lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában