Tárlat

2024.05.18. 10:46

Kisgrafikák a Hatvani Galéria falain

A Hatvani Galériában megnyílt az ötödik kisgrafikai biennálé, amelyre százhat alkotást válogatott be a zsűri. A legjobbnak Siklódy Ferenc linómetszetét ítélték.

Tari Ottó

Kisgrafikák a Hatvani Galéria falain

Forrás: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

A Hatvan Galéria mindkét kiállítótermét igénybe vette az a sok beérkezett alkotás, amit az ötödik Hatvani Kisgrafikai Biennáléra küldtek be a művészek. A megnyitóra most is nagyon sokan voltak kíváncsiak, az érdeklődők a képeket elemezve járták be a termeket.

A kisgrafika jóval behatároltabb műfaj, mint a galéria többi biennáléja; mérethatár 20×20 centiméter, aminek meg kell felelni, technikailag viszont szabad kezet ad a sokszorosító grafika határain belül. Magasnyomást, mélynyomást, síknyomásos eljárásokat és ezek keverékeit fogadták be. A legtöbben linómetszettel vettek részt a biennálén, voltak azonban innovatív megoldást használók is – mondta Bugyi István József grafikusművész, szervező. A zsűri végül hét díjat adott ki. Az aranydiplomát Siklódy Ferenc alkotása kapta meg, ami mind a megmunkálásban, mind pedig az innováció tekintetében a kortárs szellemiséget testesítette meg – állt az indoklásban.

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában