Egri Csillag Weekend a téren

2024.05.03. 20:25

Nagy érdeklődés mellett nyitották meg az idei első boros rendezvényt + fotók

Pénteken késő délután – a 15 órától folyamatosan zajló színpadi programokat rövid időre megszakítva – nyitották meg hivatalosan is a Egri Csillag Weekend Dobó téri rendezvényeit.

Sike Sándor

Megnyitottak az idei első boros rendezvényt, az Egri Csillag Weekendet a Dobó téren

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az ünnepi külsőségek tökéletesen passzoltak a rendezvény összképéhez: zsúfolásig megtelt a vármegyeszékhely főtere, s még a környező utcákban is nagy volt a jövés menés, miközben bevonultak az Egri Bikavér Borlovagrend tagjai és az Egri Borbarát Hölgyek a jól ismert díszruhájukban. 

Nagy érdeklődés mellett nyitották meg az idei első boros rendezvényt
Remek hangulatban kezdődött a rendezvény pénteken 
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap


Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke, Farkas László megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy a hegyközségi tanács fontos feladatai közé tartozik az eredetvédelem, a minőség javítása, illetve a marketing kommunikáció. Rendezvényeik szigorúan e célok megvalósítását irányozzák elő.

A tanács elnökének szavaiból kiderült: a négy évszakos marketing kommunikáció bevezetése óta az egri borok üzenete lényegesen hatékonyabban jut el a megcélzott közönséghez. 

– Az évszakok változásának megfelelően kínáljuk az egri borokat. A tavaszi várakozással az Egri Csillagot, a nyár beköszöntével a könnyedebb fehér, rosé és vörös borokat, az ősz folyamán az Egri Bikavért, míg télen, mintegy az év zárásaként a superior, grand superior borokat mutatjuk be – mondta Farkas László.

Az elnöki megnyitót követően ünnepélyesen átadták a XXVIII. Egri Borvidéki Borverseny kategória-győzteseinek az oklevelet, illetve a különdíjakat, az Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke, D'Ess Erika pedig bejelentette, hogy az idén – vakzsűrizéssel kiválasztva – a Tóth Ferenc Pincészet Egri Csillagát találták legjobbnak a bírálók.

A rendezvény helyszínéül szolgáló területen egyébként az idei eseményen húsz borvidéki borászat van jelen, mellettük több gasztronómiai kiállító is várja az érdeklődőket. Az Egri Csillag mellett természetesen helyet kapnak az Egri Bikavérek, a különböző pincészetek saját különlegességei is. 

Ezeket a borászatokat láttuk a Dobó téren

Academia Birtok, Besenyei Borház, Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Demeter Pincészet, EGERSOUL, Egri Csillag Borpatika, Egri Korona Borház, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Juhász Pince, Juhász Testvérek Pincészete, Korózs Szőlőbirtok és Pincészet, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, REGE Birtok, St.Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet, Torma Pince, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet, Villa Völgy Pincészet


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában