Kék hírek, bulvár

2016.07.24. 18:14

Jöttek, láttak, nem süllyedtek

Hat úszó alkalmatlanság – a Római csövesek (képünkön), a Fekete Gyöngyök, a Total Car, a Takarítónők, a Tipmix Kalózok és a Huligánok – vágott neki vasárnap a Sziklaforrás táplálta tavacska vizének, hogy összemérje a vízen haladásban való jártasságát, vagy inkább járatlanságát.

S. S.

Fotó: foto:Korsos Viktor - korsosviktor.hu

 Az egy héttel későbbre halasztott „bulin” mindenki jól szórakozott. A verseny sikere azt sejteti, hogy jövőre ismét készülhetnek a vízi járművek a VII. Úszó Alkalmatlanságok Világbajnokságára.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Korsós Viktor
[/caption]

Ki gondolta volna akár egy évtizede is, hogy egyszer majd a felsőtárkányi Sziklaforrás táplálta tavon világbajnokságot rendeznek? Pedig az idei verseny már a hatodik alkalom volt. A „sportág” pedig, amelyben ez a megmérettetés zajlott, az úszó alkalmatlanságok versenye, egészen pontosan világbajnoksága volt.

A saját készítésű tákolmányok vízre bocsátását és az összecsapást ugyan egy héttel korábbra tervezték, de akkor a rendkívül rossz időjárás miatt el kellett a versenyt halasztani. A szervező Felsőtárkányi Közművelődési Intézmény vezetése ugyanakkor egy pillanatig sem gondolta, hogy magát a megmérettetést ne tartanák meg, ezért tűzték ki vasárnapra az új időpontot.

Így ráadásul egy olyan szerencsés egybeesés is keletkezett, hogy július 24-én tartották a faluban a Magdolna-napi búcsút, s a két rendezvény közönsége egyszerre két programban is tölthette az idejét a tónál.
Ami magát a VI. Úszó Alkalmatlanságok Világbajnokságát illeti: a hét korábban nevező csapatból hat el is indult és igazán izgalmas csatát vívott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!