Kék hírek, bulvár

2016.07.30. 12:42

Három jármű ütközött, mentőhelikopter érkezett

Füzesabonynál rohant egymásba két autó és egy teherautó, lezárták a sztrádát Nyíregyháza felé.

HEOL

 

ÖSSZEFOGLALVA

Rövid időn belül két baleset is történt az M3-as autópályán szombaton délután. Először a Nyíregyháza felé vezető oldal 119-es kilométerszelvényénél – Füzesabony térségében – történt ráfutásos baleset. A helyszínelés és a mentési munkálatok miatt több kilométeresre torlódott fel a kocsisor a sztrádán. A balesetet követően nem sokkal a 119-es kilométerkőnél egy mikrobusz belerohant két álló személyautóba. A balesetnek öt sérültje volt, négy embert és egy kutyát feszítővágó berendezéssel a katasztrófavédőknek kellett kivágniuk – mondta el lapunknak Tankóné Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. Csathó Mónika, az Egri Mentőállomás vezetője lapunk munkatársát arról tájékoztatta, hogy négy személy könnyebben sérült meg, őket a mentők az egri kórházba szállították. Egy ember súlyos gerincsérüléseket szenvedett, érte Miskolcról egy mentőhelikopter érkezett a baleset helyszínére.

Az AgriaTv-nek nyilatkozott a balesetet okozó mikrobusz sofőrje, aki elmondta, hogy vállalja a felelősséget, ugyanis a GPS készülék vonta el a figyelmét, így nem észlelte a feltorlódott kocsisort.

12.35

Az elsődleges információk szerint két személyautó és egy teherautó karambolozott az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalának 116-os kilométerénél, Füzesabony közelében szombaton a kora délutáni órákban. A műszaki mentéshez a füzesabonyi, a mezőkövesdi és az egri hivatásos, valamint a füzesabonyi önkéntes tűzoltókat riasztották – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Az első helyszíni visszajelzés szerint négy ember valamint egy kutya szorult a roncsok közé, megkezdték a kiszabadításukat. A beavatkozás idejére a leállósávban halad a forgalom, több kilométeres a torlódás.

13:10

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a HEOL érdeklődésére elmondta, hogy jelenleg félpályán halad a forgalom az érintett szakaszon.
Elmondta, hogy a balesetnek több sérültje van. A helyszínre mentőhelikopter érkezett. A légimentő leszállása idején teljes szélességében lezárják a sztrádát.

A Nyíregyháza irányába tartó gépjárműveket Füzesabonynál leterelik a rendőrök a 3-as számú főútra, amelyek a Mezőkövesdnél hajthatnak fel újra a sztrádára.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Ládi László
[/caption]

13.20

Csathó Mónika, az Egri Mentőállomás vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a balesetben négy ember sérült meg. A helyszínre a mentőorvosi kocsi mellett négy mentőautóval siettek, továbbá Miskolcról érkezik a helyszínre egy mentőhelikopter.

13.40

Kiszabadították a négy sérültet a roncsok közül a katasztrófavédők. Egyiküket mentőhelikopter szállította el a helyszínről. A többi sérültet még vizsgálják – tájékoztatott a katasztrófavédelem a honlapján.

14.30

Csathó Mónika, az Egri Mentőállomás vezetője arról adott tájékoztatást a heol.hu-nak, hogy a balesetben összesen öt ember sérült meg. Négyen könnyebben, őket az egri kórházba szállították, további egy személy pedig súlyos gerincsérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopter szállította el a baleset helyszínéről.  

15.30

A rendőrség a hivatalos oldalán arról adott tájékoztatást, hogy befejeződött a műszaki mentés. Az érintett útszakaszon a forgalom félpályán megindult.

Az AgriaTv-nek nyilatkozott a balesetet okozó mikrobusz sofőrje, aki elmondta, hogy vállalja a felelősséget, ugyanis a GPS készülék vonta el a figyelmét, így nem észlelte a feltorlódott kocsisort. Fotó: Ládi László -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!