Közélet

2016.08.27. 19:20

Civil támogatás a hospice betegeinek

Teljeskörűen felújították az egri Markhot Ferenc Kórház hospice részlegének elavult férfi vizesblokkját.

G. R.

A felújítás közel egymillió forintból valósult meg az osztály alapítványának segítségével – közölte lapunkkal az egészségügyi intézmény PR tanácsadója és sajtóreferense, Szegedi Erzsébet.

Akadálymentesítés, vízvezetékcső csere, teljes burkolat- és ajtócsere történt, mindezeken túl a régi szanitereket is kicserélték a rekonstrukció kivitelezése során. Az Emberi Méltóságért, a Hospice Osztály Betegeiért Alapítvány, amint arról korábban lapunkban már beszámoltunk, még 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy az osztályon fekvő végstádiumú daganatos betegek életminőségének javításához az adományok felhasználásával hozzájáruljon.

A civil szervezet sikeresen fordítja a betegek hasznára a civil társadalom támogatását, barátságosabbá, otthonosabbá tették a kórtermeket, közösségi helyiségeket, elektromos ágyakkal,  bútorzattal szerelték föl a helyiségeket,  televízió készülékekkel, hűtőszekrényekkel  illetve a betegellátásban használatos eszközökkel (vérnyomásmérő, relax fotelek, ülőkocsik, rolátorok) szerelték föl az osztályt. Az alapítvány kábeltévé és internet előfizetést is finanszíroz a betegek számára. Felújították az osztály belső udvarát is, hogy a  járóképtelen betegeket is ki tudják vinni az akadálymentesített udvarra.

Az egri hospice osztály az ország első hospice részlegei között jött létre 2004-ben és azóta is példaként áll a végstádiumú betegek ellátásában dolgozók előtt. Huszonöt ággyal rendelkeznek, önkéntes segítők, terápiás kutyusok segítenek a betegek kiszolgálásában. Megkülönböztetett civil támogatói figyelem övezi a hospice osztályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!