Közélet

2015.10.27. 16:05

Megvisel az óraátállítás?

Van olyan, aki észre sem veszi, más korábban kel reggel és jobban elfárad estére.

HEOL

Várdai Gábor (30), Eger
– Engem egyáltalán nem visel meg az óraátállítás. Rendszerint ha nem szólnak rám másnap, hogy átállították az órát, akkor észre sem veszem. Szerencsére rugalmas munkaidőben dolgozom, ezért nem fontos nekem a reggeli ébredés, hogy mikor kelek, ilyen módon tényleg nem tartom észben, hogy mikor kell arrébb tekerni a mutatót. A legkevésbé sem visel meg, ha egy órával eltolják az időt.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Várdai Gábor Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Fülep Viktória (21), Noszvaj
– Minden alkalommal megvisel. Sokkal korábban kelek ilyenkor, nyilván emiatt korábban el is fáradok este. Az óra változásánál nincsenek, inkább az időjárás változásnál vannak tüneteim is, mint a fejfájás, a nyomottság, de ez is ahhoz hasonló érzés. Kizárólag energiatakarékosság céljából lehet fontos, egyébként ha lenne rá bármilyen lehetőség biztos az eltörlése mellett voksolnék.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fülöp Viktória Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Papp Karolina (19), Eger
– Igazából engem sosem viselt meg az óraátállítás, szerencsére valahogy mindig elkerült ez a dolog. Emlékszem, régen az iskolában mindig azt mondogatták nekünk, hogy a gyerekeknek ez mennyire jó, milyen jó hatással van, mert ennek köszönhetően egy órával tovább alhatnak, viszont a másik átállításnál egy órát elvesznek az emberektől. Összességében engem szerencsére sosem zavart össze.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Papp Karolina Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Kardos József (20), Eger
– Az órák átállítása csak a kutyáim miatt érdekes számomra, hiszen ők azonnal megérzik, hogy változott valami körülöttük. Ők órától függetlenül, mindig ugyanakkor állnak az ajtó előtt és várják az ebédet, vagy a vacsorát. Engem nem zavar meg, az első napokban jól esett kicsit tovább aludni. A kutyákat úgy próbálom „átállítani”, hogy minden nap egy negyed órával tolom nekik az evés idejét.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Kardos József Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!