Közélet

2016.09.28. 15:20

Nagykövetek házastársai látogattak Egerbe

A 42 tagú küldöttség az egri váron kívül főként gasztronómiai helyszíneket látogatott meg.

Sz. E.

Szijjártó Péter külügyminiszter feleségének, Szijjártó-Nagy Szilviának a meghívására kirándultak szerdán Egerbe a Magyarországon akkreditált nagykövetek házastársai. Jöttek Indonéziából, Japánból és Egyesült Amerikai Államokból is. Sok színes programmal készültek a számukra, azzal a céllal, hogy egy nap alatt a lehető legbarátságosabb oldaláról ismerhessék meg hazánk egyik legszebb városát: az egri váron kívül főként gasztronómiai helyszíneket látogattak meg.

Reggel, Budapestről indult különbusszal Egerbe a 42 tagú küldöttség, akik a délelőtti órákban érkeztek a hevesi megyeszékhelyre, az Egri Borvidék központjába, ahol Habis László polgármester, Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője, valamint Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum köszöntötte őket.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Korsós Viktor
[/caption]

A miniszteri biztos a Dobó bástya teraszán rendezett fogadáson röviden összefoglalta Eger történelmét, és felidézte az 1552-es hős egri várvédelmet is. Természetesen nem maradt el a puskalövés sem, aminek technikájáról Csillag Tamás, az Egri Vitézlő Oskola vezetője mesélt a jelenlévőknek. Habis László, a többi közt, Eger iskolaváros jellegét emelte ki beszédében.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Korsós Viktor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!