Közélet

2016.08.26. 12:27

Négy település nyert pénzt felújításra

Idén 24 település kapott a kormány által a költségvetésben elkülönített 400 millió forint támogatásból, amelyet szociális intézmények fejlesztésére fordíthatnak.

B. K.

Megyénkben Kál 18 millió 246 ezer, Lőrinci 20 millió, Mezőszemere 19 millió, Pétervására önkormányzata 19 millió 800 ezer forintot nyert.

A pályázaton elsőbbséget élveztek azok a szociális intézmények, amelyeknek még csak ideiglenes a működési engedélyük, mert bizonyos jogszabályi feltételeknek nem felelnek meg, ám a támogatással megteremthetők a végleges bejegyzéshez szükséges feltételek. Ezek közé tartozik a létesítmények akadálymentesítése, kötelező helyiségek – orvosi szobák, egészségügyi helyiségek – kialakítása.

A forrás felhasználható az épületek elektromos hálózatának korszerűsítésére, fűtésmegújításra, korszerű infrastrukturális feltételek megteremtésére is. Újdonság: a nyerteseknek vállalniuk kell, hogy 10 évig fenntartják a korszerűsített létesítményeket és csatolni kellett a meglévő építési engedélyt, nem engedélyköteles felújítás esetén a hivatalos tervezői nyilatkozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!