Közélet

2016.05.16. 20:31

Olasz kutya nyerte a lipicai szobrot

Véget ért az idei Szilvásvárad 3*CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás, amelynek legszebb kutyája egy kis angol agár, azaz whippet lett.

T. B.

A szomorkás hétvégi időjárás után a hétfői zárónapon remek időben zajlott a CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás. Az Ebtenyésztők Heves Megyei Egyesülete által szervezett hagyományos szilvásváradi seregszemle utolsó napján több mint ezerötszáz ebet vezettek föl.

A zárónapon választották meg a rendezvény legszebb kutyáját, amely az olasz Fabrizio Manni Betty Boop nevű kutyája lett, a kis angol agár (Whippet) az előző napok best in show-jain is rendre a legjobb három között végzett, s végül kiérdemelte a legjobbnak járó lipicait ábrázoló kristályszobrocskát. A zárónapon ezúttal nem volt magyar eb a legjobb négy között.

Korózs Gábor főszervezőtől megtudtuk, a résztvevőktől, akárcsak a korábbi alkalmakkor, idén is elégedett visszajelzéseket kaptak mind a rendezést, mind pedig a bíráskodást illetően. Az első két nap időjárása ugyan lehetett volna jobb, de ez nem befolyásolta a közönség érdeklődését, csaknem annyian voltak, mint a korábbi években.

- A programok ezúttal is pozitív fogadtatásra találtak, mindenkinek tetszettek a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság lovainak és lovasainak bemutatói. A nemzetközi sajtó annyi figyelmet fordított rájuk, mint a kutyákra. Sikerült felkelteni az érdeklődést a hagyományos magyar kutyafajták iránt is - mondta Korózs Gábor.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Márkus Attila
[/caption]

Soha nem látott mennyiségű rajz érkezett az idei pályázatra, több száz kisfiú és kislány hozta el önmagáról és kutyájáról szóló alkotását. A rajzok digitalizálása jó időbe beletelik majd, de a hét végére mind fölkerül a Szilvásvárad CACIB facebook oldalára, ahol szavazni lehet majd rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!