Közélet

2016.05.01. 09:45

Új igazgató a Mátra Múzeum élén

Az új igazgató célja, hogy az intézményben még nagyobb hangsúlyt kapjon a helytörténet.

B. K.

Tóth Lászlót egy éves megbízatása után Bajzáth Judit, a Magyar Természettudományi Múzeum korábbi főigazgató-helyettese váltotta a Mátra Múzeum vezetői székében – adta hírül a Gyöngyös Tv. Véleménye szerint a Mátra páratlan kincsekkel rendelkezik, a múzeum pedig egyedi gyűjteményekkel.

A Magyar Természettudományi Múzeum főigazgató-helyettese volt 15 évig, felsővezetője öt évig, és paleobotanikus 20 éve. Bajzáth Judit jól ismeri a Mátra Múzeumot, a kezdetektől jelen volt az intézményben, mivel a Mátraalja rengeteg ősnövénytani lelőhellyel rendelkezik. Az új igazgató hangsúlyozta, hamarosan elkészül az új múzeumi stratégia, amelyben megfogalmazták a legfontosabb feladatokat.


– Sokkal látogatóbarátabb, sokkal közönségbarátabb, és nyitottabb kellene, hogy legyen ez a múzeum, természetesen ehhez olyan átalakításokat kell végezni, nem csak az állandó kiállításban, hanem magában az épületben is kijelölni, megtervezni, megépíteni olyan helyeket, vagy fejleszteni olyan helyeket, amik pontosan tudják ezeket a célokat szolgálni – fogalmazott az új intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!