Közélet

2016.05.05. 23:10

Világrekordot döntenének

Guinness-rekord kísérletet tartottak csütörtökön a WHO Kéztisztasági Világnapján. Az izgalmas kísérletben Heves megyéből két iskola vett részt.

SZ. E.

A helyes kézmosás 6 momentuma a következő: először összedörzsöljük a tenyereinket, megmossuk a kézfejeinket, aztán az ujjaink között is, a kézfejek külső oldalát, majd jön a hüvelykujj és az ujjbegyek alapos megtisztítása. Természetesen kihagyhatatlan összetevő még a szappan, a meleg víz és a papírtörlő. Ezt tanulták meg csütörtökön hazánk 150 iskolájában, megyénkben két helyen: az egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskolájában 100, az erdőtelki Mikszáth Kálmán Általános Iskolában 41 diák.

Mindezt az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a kormányhivatalokban dolgozó e-Bug koordinátorok szervezték azzal a céllal, hogy a kéztisztasági világnapon megdöntsék a kézmosás-oktatáson résztvevők világrekordját, amit Glasgowban állítottak fel pár éve 3039 diákkal.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskolájának diákjai már tudják, hogyan kell helyesen kézet mosni Fotó: Nemes Róbert
[/caption]

Az, hogy megdőlt-e a Guinness-világrekord, csak később derül ki. Egyelőre annyit tudni, hogy hazánkban 14 ezren regisztráltak a csütörtöki időpontra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!