Sport

2016.02.13. 07:20

A berlini oda-vissza a BVSC ellen is példa

A ZF-Eger hölgyei a Dunaújváros elleni szerdai vereség miatt kényszerpályára kerültek.

Fenyves Balázs

A férfi OB I A-csoportja 12. fordulójának mérkőzése:
BVSC-Zugló (4.)–ZF-Eger (2.)
Budapest, Szőnyi út, vasárnap, 17.00. V.: Vogel, Kun.

Utoljára utazik a bajnokság alapszakaszában a ZF-Eger férfi együttese, mivel a BVSC vasárnapi összecsapást követően már csak két hazai fellépése marad a rájátszásig. A fővárosi meccsre lendületből érkező egriek két remek Bajnokok Ligája-győzelmet tudhatnak a hátuk mögött, amivel – hasonlóan az OB I A-csoportjához – a második pozícióban tanyáznak.



A berlini túráról tegnap hazatért legénység szándékosan maradt tovább a német fővárosban, Dabrowski Norbert ugyanis ezzel a meghosszabbított külföldi úttal szeretett volna egy kisebb összetartást a társaságnak, már csak azért is, mert a január gyakorlatilag teljesen tartalékos felkészülést hozott a válogatottak Európa-bajnoki szereplése miatt.

No, de essék szó a vasárapi ellenfélről is, elvégre is a BVSC képes jó eredményre. Legutóbb ugyanakkor ez nem látszódott, ugyanis a Bitskeyben 14–6-os hazai siker született, a ZF jelenlegi formáját tekintve pedig aligha lenne meglepetés valami hasonló eredmény.

Hétgólos siker, vagy az ötödik hely

A női OB I A-csoportja 10. fordulójának mérkőzése:
Szentesi VK (4.)–ZF-Eger-EKF (5.)
Szentes, szombat, 16.00. V.: Tóth S., Lehmann.
A Dunaújváros elleni szerdai vereség miatt kényszerpályára került a ZF csapata. Ha pályaelőnnyel kívánja kezdeni az elődöntőért zajló párharcot a sárga-kék alakulat, a ma délutáni utolsó alapszakasz-meccsen legalább hétgólos sikerre lesz szüksége. A feladat már önmagában nehéz, az pedig csak bonyolítja a helyzetet, hogy a soros ellenfelet a szentesi gárda jelenti. Amennyiben összejön a bravúr, az alföldieknek még az UVSE-től is ki kellene kapniuk a helycsere létrejöttéhez, vagyis inkább az ötödik helyre kell berendezkedniük Zajácz Hannáéknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!