Sport

2015.01.24. 07:30

A minősítés érdekében

Kis megye, kis lehetőségek, csekély sportélet. A kritikát megfogalmazókkal szemben a négyzetkilométerekre vonatkozó meghatározással nem lehet vitába szállni, utóbbi két állítás azonban olykor „döccen”. Szerencsére.

Bódi Csaba

Másképp aligha fordulhatna elő olyan, hogy a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra utazó 13 fős csapat majd'' negyedét megyénkbeli alkotják; hogy az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola újfent az élen végez az országos eredményességi versenyben; hogy Michelisz Norbiék remek esttel örvendeztetik meg az autósport hatvani híveit; hogy ismét az Eged Eagles Siklóernyős SE számít a honi legjobb klubnak; hogy négíy év után az Eger-rali akár ismét visszakerülhet az ob vérkeringésébe.

A vírusokkal, orrdugulásokkal, antibiotikummal terhelt nagy januári szürkeségbe élénk színt csempésző e heti események – a saját értékükön túl – arra is kiválóan alkalmasak, hogy megmutassák, akadnak időszakok és rendezvények, amikor fel lehet lélegezni, mondván: megesik itt örömre okot adó történés is.

Lázból – szigorúan versenyt illetően – többet is átélne az embernek fia, a vágyak vonatkozásában viszont leginkább az szab gátat, hogy közel esnek a pénzügyi korlátok. De nézhetjük onnan is, hogy minden az elosztáson múlik. Ha van miből.

A jelenkori közönség két dologra vevő: a nívóra és az egyéni érdekeltségre, ahol mondjuk a saját gyerek áll a középpontban.

Az irány adott.

Lehet tenni a (le)minősítés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!