Sport

2016.02.07. 10:53

Eger SBS: az újak profibb szellemet hoztak

Szabó a pattantyúsokról, Rosta a játékról, Hutvágner a fiatalos lendületről beszélt.

Sike Károly

A férfi NB I 20. fordulójának mérkőzése:
Eger SBS Eszterházy–PLER-Budapest
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, vasárnap, 17.00. V.: Horváth P., Marton.

Három külföldi „pattantyúst” mozgósítottak
Húsz mérkőzés van hátra a férfi NB I 2015/2016-os idényéből. Az előttünk álló hat alapszakaszbeli találkozót követően a rájátszás tizennégy ütközetével zárul a pontvadászat. Az Eger SBS Eszterházy az emlékezetes sikereken túl a rutintalanságból, illetve a játékoskeret szűkösségéből adódóan fájó vereségeket is elkönyvelhetett. Ezek jövőbeli kiküszöbölése érdekében a vezetőség újabb lépéseket tett.

– Továbbra is kis csapat vagyunk, már ami a költségvetést illeti – osztotta meg Szabó Róbert, a klub társadalmi elnöke.

[caption id="" align="alignleft" width="317"] Szabó Róbert Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Minden más tekintetben immár a nagyok közé tartozunk, a mérkőzéseink látogatottsága például az országos kimutatások szerint is az legjobb öt csapat közé emel bennünket. Azon túl, hogy az eredményességünkön szeretnénk javítani, a szurkolók jobb kiszolgálása érdekében is döntöttünk úgy, hogy nemzetközi szinten is komoly tapasztalattal rendelkező kézilabdázókkal erősítjük meg a keretet. Törekvéseink eredményeként Radoszlav Antl, Andrej Petro és Alexander Radcsenko személyében több mint háromszáz válogatottság érkezett az egyesülethez. Anno, 1552-ben Dobó István is ugyan magyarokból álló várvédőket állított csatasorba, ám az utolsó pillanatokban öt külföldi pattantyúst is mozgósított, mi hárommal gyarapodtunk.

Az edzésmunkában már megmutatkozik a profibb szellem
– Ez már egy más csapat lesz ahhoz képest, amely decemberben befejezte a tavalyi küzdelmeket – fogalmazott Rosta István, az egriek edzője.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Rosta István Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Nemcsak létszámban, minőségben is léptünk előre. Antl és társai profibb szellemet hoztak, amely az edzésmunkában egyértelműen visszaköszön. Bízom benne, hogy ez majd a bajnoki mérkőzések eredményességén is megmutatkozik. Csapatba építésüket könnyítheti, hogy ugyanazon klubból érkeznek, rengeteg közös tapasztalatot szereztek. Petro hét éve abban a Kecskemétben szerepelt, amelyben Szabó Péter, Dobó Zsolt és Vancsics János is csapattársa volt, vagyis az ismeretségük nem új keletű. Húsz mérkőzés van hátra a bajnokságból, ezek közül szeretnénk minél többet győzelemmel zárni. Az alapszakaszban még ránk váró találkozók, és a rájátszás összecsapásai is nyerhetők lehetnek számunkra. Szeptember végén soros ellenfelünk, a PLER vendégeként arattuk első, s eddigi egyetlen idegenbeli győzelmünket, azóta azonban több bravúros eredményt is felmutatott már a fővárosi gárda. Információim szerint náluk nem történt jelentős változás a télen, igazán nagy meglepetés talán nem várható. Olyan játékkal szeretnénk előrukkolni, amellyel ismét elnyerjük a közönség elismerését.

A fővárosiak a fiatalos lendületüket kamatoztatnák
– A felkészülésünk jól sikerült, azt a munkát, amit előzetesen elterveztünk, sikeresen elvégeztük – közölte Hutvágner István, a PLER-Budapest vezetőedzője.

[caption id="" align="alignleft" width="419"] Hutvágner István Beküldött fotó
[/caption]

– Új igazolásokra nem áll rendelkezésre anyagi forrás, ugyanazzal a csapattal folytatjuk a bajnoki küzdelmeket, amelyet ősszel is láthatott a közönség. Keretünk nagy része fiatal kézilabdázókból áll, az érési folyamatban néhány hónap is sokat számíthat. Szeptemberben szinte végig vezettek ellenünk az egriek, akik megérdemelték a két pontot. Meggyőződésem azonban, hogy a vasárnapi más mérkőzés lesz, mint az őszi hazai találkozó, remélhetőleg az eredményben is. Végső céljaink elérése érdekében pontért, pontokért megyünk Heves megyébe. Az egriek rutinos kézilabdázókkal erősítették meg a keretüket, ez feltétlenül előnyükre válhat, ezenkívül úgy érzem, fizikális fölényt is magukénak tudhatnak. Igyekszünk a fiatalos lendületünket kamatoztatni, ami azért jól tudom, így is, úgy is elsülhet. A napi forma meghatározhatja a találkozó végeredményét. Úgy hallottam, Egerben minden mérkőzésen telt ház előtt lépnek pályára a csapatok, gondolom, az év első mérkőzésére is fokozott a szurkolói várakozás. Nem árt ezzel is számolnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!