Sport

2017.05.26. 18:15

Presztízscsata Gyöngyöstarjánban

A megyei I. osztály 29. fordulójának beharangozója.

Bódi Csaba

Gyöngyöstarjánban eldőlhet az utolsó hely sorsa, ugyanis vasárnap a sereghajtó Nagyrédét fogadja a 14. helyen álló hazai együttes. Eközben az éllovas Gyöngyösre az Egerszalók vár Egerben.

SZOMBAT, 17.00:
Felsőtárkány (3.)–Füzesabony (12.)
V.: Szigetvári Márk (Forgó, Juhász Á.).
Ötvös Ottó, a felsőtárkányiak védője: – Az egriekkel szembeni kudarc után szabadnap várt ránk, így több időnk volt felkészülni az utolsó két mérkőzésre, melyeket szeretnénk megnyerni. Persze, most még csak a füzes­abonyiakkal foglalkozunk abban a reményben, hogy szurkolóinkat ki tudjuk szolgálni az idényzáró hazai meccsén. Ebben várhatóan Kaszás Norbin és Orlóczki Krisztiánon kívül a megműtött Horváth Szabolcs sem lehet a segítségünkre.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ötvös Ottóék (14) a füzesabonyiakat fogadják Fotó: Huszár Márk
[/caption]

Borsodnádasd (13.)–Maklár (6.)
V.: Kónya István (Lovas, Zsákai).
Tankó Roland, a borsodnádasdi klub elnöke: –  Két hasonló stílusú csapat találkozik egymással, ahol kevés gól várható. Szűk győzelmet várok, vagyis nem gondolom, hogy sok találat születik, ám ami igen, az nekünk kedvez. A keretünk összetételét elsősorban a munkahelyi és az iskolai elfoglaltságok alakítják, sérültünk és eltiltottunk szerencsére nincs.

Hevestherm-Hevesi LSC (4.)–Besenyőtelek (7.)
V.: Debreczeni Krisztián (Lucián, Palásti).
Somodi Krisztián, a hevesiek technikai vezetője, egyben játékosa: – Külföldi tartózkodás miatt játékos-­edzőnket, Besenyei Ferencet, Vernyik Dávidot és Horváth Pétert is pótolnunk kell, míg Korsós Márk keresztszalag-szakadás miatt hosszabb időre dőlt ki a sorból. Mivel viszont teher nélkül futballozhatunk és bátran nyúlhatunk az ifistákhoz, nem aggódunk, sőt nagyon bízunk abban, hogy győzelemmel tudjuk megörvendeztetni nézőinket.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Somodi Krisztiánék (balra) teher nélkül futballozhatnak Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Pétervására (11.)–Heréd (8.)
V.: Nógrád megyei jv.
Tóth Zsolt, a pétervásáraiak szakosztályvezetője: – Tavasszal itthon még győztünk, és nem is igazán tudjuk, ez mire vezethető vissza. Ettől függetlenül azonban csak az lebeg a szemünk előtt, hogy az utolsó két meccsünket  megnyerjük. A herédiek jól játszó csapatot alkotnak, van bennük tempó. Bízom azonban az erősnek számító középpályás sorunkban, és azokban is, akik eddig adósak a gólokkal.
A péterkeieknél az eltiltott Kertész Viktor helyét Papp Martin foglalja el a háló előtt, Dudás Attila pedig húzódással bajlódik.

VASÁRNAP, 17.00:
Gyöngyöstarján (14.)–Nagyréde (15.)
V.: Varga László (Bodó, Bálint).
Benus Ferenc, a gyöngyöstarjániak szakosztályvezetője: – A szomszédvári csata a mindenkori helyezéstől függetlenül a presztízs miatt kiemelt jelentőséggel bír, de egyébként is jó lenne megmutatni játékosainknak, hogy több van bennünk, mint amit a tabella elárul. Ősszel vendégként 2–1-re legyőztük a rédeieket és erre készülünk ezúttal is. Nem lenézve a látogatókat, de hazai pályán egyedül a győzelem lehet az elfogadható.
A tarjániaknál a kiállított Farkas Márió nem állhat Majzik Zoltán edző rendelkezésére.
Török János, a nagyrédeiek edzője: – Azt tapasztalom, hogy labdarúgóink átérzik a mérkőzés súlyát, ami a heti edzéslátogatottságban is megmutatkozott, azaz már valódi edzést is lehetett tartani, mert annyian voltunk! Természetesen szeretnék győzni, amihez nagyobb elszántságra, fegyelemre és egymásért való küzdeni tudásra lesz szükség.
A vendégeknél Debreceni József sérülés miatt hiányzik.

Egerszalók (5.)–Gyöngyösi AK-Ytong (1.)
Eger, Felsővárosi spt. V.: Harnos Csaba (Molnár L., Zsákai).
Tajti József, az egerszalókiak kapusa: – Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, mégsem mehetünk, és nem is megyünk feltartott kézzel a pályára a GYAK ellen. Fegyelemben és akaratban feltétlenül többet kell nyújtani, mint tettük azt eddig, és ennek már voltak jelei a füzes­abonyi győzelem során. A védekezésre nagyon oda kell figyelni, tudván, hogy erőnlétben is jobban áll a gyöngyösi csapat. Mindezekkel együtt történtek már bravúrok a labdarúgásban, megpróbálunk mi is okozni egyet.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Tajti Józsefék (kékben) szeretnének meglepetést okozni Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Gyöngyöshalász (9.)–Eger SE (2.)
V.: Pádár Szabolcs (Lovas, Forgó).
Szabó Gyula, a halászi klub elnöke: – Reméljük, több csapadék már nem esik, így jó pályán fogadhatjuk az egrieket, akik kiemelkednek a megyei mezőnyből. Nagyon nagy bravúrnak tartanám, ha pontot tudnánk szerezni, ehhez arra lenne szükség, hogy egységes csapatként, zártan védekezzünk. Nincs rajtuk teher, nyugodtan lehet futballozni.
A halásziaknál Soltész Balázshoz csatlakozott sérültként Palik Viktor, míg a játékos-­edző, Hordós Dániel és Csomor Szabolcs piros lap miatt hiányzik.
Szabadnapos: Marshall-­ASE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!