Kék hírek, bulvár

2008.11.12. 12:27

Biciklitolvajokat füleltek le az egri rendőrök

Augusztus óta megszaporodtak a kerékpárlopásokról szóló bejelentések az Egri Rendőrkapitányságon. A rendőrök akcióba léptek, s azóta három biciklitolvaj bandát is lefüleltek.

L. A.

- Kezdetben semmilyen információnk nem volt az elkövetők kilétével kapcsolatban, ezért éjjeli portyaszolgálatot szerveztünk - idézte fel az akció kezdetét Bognár József rendőr alezredes, az Egri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Először október 2.-án jutottak eredményre a rendőrök: ekkor öt személyt - köztük két fiatalkorút - fogtak el, akik 11 lopás elkövetését ismerték el. Azóta hárman előzetesben, ketten házi őrizetben vannak. A lopások azonban nem értek véget, továbbra is érkeztek a feljelentések.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Ez itt például egy több százezer forintot érő Peugeot bicikli. Mint azt Bakondi Tamás főtörzsőrmester elmondta, a drágább típusok épített biciklik, alkatrészeik egyediek, így könnyebb azonosítani őket.
[/caption] Október 29-én újabb két főt fogtak el, akik hét bűncselekményt ismertek be. Azt azonban nem árulták el, hogy az ellopott kétkerekűeket kinek adták tovább. 
Az egyik felvásárló személyére múlt vasárnap derült fény, amikor is újabb két személyt fogtak el a rendőrök. Vallomásuk alapján sikerült beazonosítani a felvásárlót, akinek pár ezer forintért adták tovább az olykor több százezer forintot is érő bicikliket. Házkutatás során meg is találták a járműveket. A két gyanúsított azóta házi őrizetben van.

A mintegy 50 ellopott bicikliből 34-et sikerült lefoglalniuk a rendőröknek, ezeket tulajdonosaik a héten visszakapják. Elképzelhető azonban az is, hogy vannak még olyan sértettek, akik csak ezután fedezik majd fel, hogy hiányzik a kerékpárjuk. A nyomozás azonban tovább folytatódik, mivel a gyanúsítottak egy része további bűncselekményekkel is gyanúsítható, még nem találták meg az összes ellopott biciklit és még zajlik az értékesítési vonal feltérképezése is. A három lopássorozat között eddig nem találtak összefüggést a rendőrök.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!