Hírek

2006.04.10. 09:27

MIÉP-Jobbik: Le vagyunk húzva vécén!

A MIÉP-Jobbik pártszövetség budapesti, Hercegprímás utcai főhadiszállásán már a választási eredményekről tudósító televíziós műsorok kezdete előtt pesszimista hangulat uralkodott.

Vég M.

A szimpatizánsok is megérezhették, hogy ez a vasárnap este nem a ''''Harmadik Út'''' diadalmenetéről fog szólni, hiszen a pártirodában több volt az újságíró, mint az aktivista. Hamar kiderült ugyanis, hogy az öt százalékos parlamenti küszöb átugrására nincs esély, így az egyetlen örömforrást az SZDSZ kezdeti rossz szereplése szolgáltatta a ''''szurkolóknak''''. Később a káröröm mosolyai is eltűntek az arcokról, egyedül Győri Béla MIÉP-szóvivő próbálta lelkesíteni társait. A ''''Ne legyünk kishitűek, eljön még a mi időnk'''' mondatára néhányan felkapták fejüket, de a székház előtt dohányzó csoport véleménye szerint ''''Le vagyunk húzva a vécén''''.
Mire Csurka István MIÉP-elnök megérkezett már biztossá vált, hogy a MIÉP-Jobbik nem jutott be az országgyűlésbe. ''''Kiszorítottak minket a médiából, így nem meglepetés a két százalékos eredmény'''' – mondta leverten. Kovács Dávid Jobbik-elnök abban látta a bukás egyik okát, hogy a jobboldali szavazók nem értették meg üzenetüket, miszerint a kormányváltáshoz rájuk kell szavazni. ''''Elkeserítő, hogy egy ilyen szélsőséges párt programját negyedmillió ember támogatja'''' – célzott az SZDSZ-re. Este tíz órára már mindennek vége volt. A többség csalódottan hazafelé vette az irányt, a tíz fős ''''kemény mag'''' pedig egykedvűen figyelte a két nagypárt küzdelmét.

A MIÉP-Jobbik pártszövetség budapesti, Hercegprímás utcai főhadiszállásán már a választási eredményekről tudósító televíziós műsorok kezdete előtt pesszimista hangulat uralkodott.

Vég M. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!