Krimi

2024.04.25. 09:04

Nemzetközi körözést adtak ki a komáromi gyárban munkatársát megnyomorító férfi ellen

A koreai férfi miatt bénult le az egyik mongol munkás, akit egy targonca nyomott össze. Börtön és kitoloncolás vár rá, ha megtalálják.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

Mint arról korábban hírt adtunk, a  dél-koreai férfi csoportvezetőként, a mongol férfi takarítóként dolgozott egy komáromi telephelyen. 2020. május 9-én a munkavégzés során a vádlott kezével jelezve arra szólította fel a sértettet, hogy másszon be a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába. 

Tiltakozása ellenére a vádlott betolta őt a zsákszerű fóliába, a zsák száját összefogta, majd intett az egyik munkatársának, hogy a targoncával nyomja össze a fóliazsákot. A targoncás nem tudott róla, hogy a zsákban egy ember van, ezért megkezdte a fólia összenyomását, de azonnal abba is hagyta, amint a sértett felkiáltott.

A vádlott kiszabadította a takarítót, a munkatársaik pedig értesítették a mentőket. A sértett sérülései hat hónap alatt gyógyultak, alsó végtagjainak bénulása miatt nála maradandó fogyatékosság alakult ki.

A férfit emberölés bűntettének kísérlete miatt ítélte el a Tatabányai Törvényszék. Mivel mind a sértett, mind a vádlott közel egy évvel a történtek után visszatért a saját országába, meghallgatni már nem tudták őket, ezért csak az elsődleges tanúvallomásaikat tudták figyelembe venni a tárgyalás alatt - írja cikkében a Kemma.hu.

Meghallgatták az építésvezetőt is a tatabányai bíróságon
Forrás: Kemma.hu

 Így a vádlott elméletileg nem is tudja, hogy az ügyészség indítványára már emberölés kísérletével vádolják. Ugyanis a nyomozás elején még csak foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés volt ellene a vád, amit el is ismert. Végül a bíróság bűnösnek találta a dél koreai férfit és 8 év szabadságvesztésre ítélte, illetve 10 évre kiutasította az országból.

Mivel az elítélt már évek óta nincs az országban és tartózkodási helye ismeretlen, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, ellene a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

 Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában