Akció

2023.10.27. 13:43

Mobilozás, de szabálytalan sötétítőfólia miatt is bírságoltak a rendőrök Egerben + fotók

Illegális gyorsulási versenyek, engedély nélkül átalakított autók közúti közlekedésének visszaszorítása érdekében a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője október 26-án közlekedésrendészeti ellenőrzést rendelt el az Egri Rendőrkapitányság területén.

Guti Rita

Sokan fennakadtak a szűrőn

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Heves Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési Hatóságával közösen Eger belterületén az Egri úton és a Kistályai úton ellenőriztek csütörtökön a rendőrök. Az akció ideje alatt 52 személyautót állítottak meg, s egy teherautó, egy motorkerékpár is az ellenőrzött csoportba került, mondta el Soltész Bálint, vármegyei rendőrségi sajtószóvivő.

Hozzátette: az ellenőrzés során 1 tehergépkocsi vezetőjével szemben szabálysértési eljárást indítottak az általa vezetett jármű engedély nélküli átalakítása miatt az Egri Rendőrkapitányság munkatársai. Az intézkedés alá vont gépjármű engedély nélküli átalakítása miatt, soron kívüli műszaki vizsgáztatásra rendelték be a teherautót az  üzembentartó lakóhelye szerint illetékes Közlekedési Hatósághoz. Közigazgatási bírságot egy esetben szabtak ki biztonsági öv használatának elmulasztása miatt egy sofőrrel szemben. 

– Helyszíni bírságból több is akadt. Egy esetben a szélvédőre szabálytalanul szerelt sötétítő fólia, egy másikban vezetés közben kézben tartott mobiltelefonhasználat miatt,  két  esetben pedig lejárt orvosi érvényesség miatt bírságoltak. Összesen 6 sofőrt a helyszínen figyelmeztettek, négy autóst irányjelzés elmaradása kettőt a forgalomban résztvevő jármű műszaki hiányossága miatt – foglalta össze Soltész Bálint.

Elfogtak egy korábban kiszabott szabálysértési bírságot meg nem fizető sofőrt is, aki a helyszínen lévő POS terminál segítségével bankkártyával kifizette adósságát. Az ellenőrzések alkalmával minden járművezetővel szemben alkoholtesztert is alkalmaztak, valamennyi esetben negatív eredménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában