Szemét

2023.11.16. 18:15

Tízezer kiló Bélapátfalváról származó műanyag hulladékot tárolt illegálisan

Megvette egy cégtől, hamis számlákat adott és illegálisan szállította el.

Heol.hu

A 29 éves elkövető műanyag hulladékkal kapcsolatos tevékenységet végzett engedély nélkül. A vád szerint a férfi 2022 januárjában egy betéti társaság adataival visszaélve a gazdasági társaság képviseletében, részben álnéven – a cég tudta és engedélye nélkül – műanyag hulladékot vásárolt egy bélapátfalvi székhelyű cégtől, összesen tízezer kilogrammot meghaladó súlyban, így különösen jelentős mennyiségben. A szállítást ismeretlen személy végezte, és a hulladék szállításának végcéljára sem derült fény. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Hozzátette, a vádlott megtévesztő magatartása miatt a vásárlásokról hamis tartalmú számlák kerültek kiállításra, amelyeket az adóhatóság rendszerében felhasználtak. A vádlott a műanyag hulladékot bejelentés, nyilvántartásba vétel, vagy engedély nélkül vásárolta, megsértve ezáltal a hulladékról szóló törvény rendelkezéseit. A járási ügyészség különösen jelentős mennyiségre elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja a már többször büntetett férfit.

Az Egri Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság egy év hat hónap szabadságvesztés és kettő év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta - tette hozzá dr. Gubala Ádám Miklós.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában