Riasztások

2024.04.23. 08:32

A szokásosnál kevesebb riasztáshoz vonultak a Heves vármegyei tűzoltók a hétvégén

Kevesebb riasztás érkezett, de nem maradtak tétlenek. A 2 tűzesetet és 2 műszaki mentést 7 hivatásos és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte.

Molnár Helga

A szokásosnál kevesebb riasztás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási ügyeletére a hétvégén. A 2 tűzesetet és 2 műszaki mentést 7 hivatásos és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves és 2 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tűzoltók szakadékba zuhant autót is mentettek Egerszalók mellett
A tűzoltók szakadékba zuhant autót is mentettek Egerszalók mellett
Forrás: Hegyi Ádám tűzoltó őrmester/Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szombaton egy családi ház tetőszerkezete égett tizenkét négyzetméteren reggel Mezőtárkányban, a Liszt Ferenc úton. A füzesabonyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet, személyi sérülés nem történt.

Vasárnap elgázolt egy gyalogost, majd az árokba borult egy személyautó Horton délelőtt, a 3-as főút Kossuth Lajos úti szakaszán. A hatvani hivatásos és horti önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A kocsiban csak a vezetője utazott, őt a hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az önkéntesek kiemelték a járműből. Egy telefonoszlop is megrongálódott, a távközlési szolgáltató és a társzervek is a helyszínre vonultak. A balesetnek egy súlyos és egy könnyű sérültje volt.

Letért az úttestről és szakadékba hajtott egy személyautó délután Egerszalók külterületén, az Egert és Egerszalókot összekötő K2-es út 8-as kilométerénél. A járműbe egy ember beszorult, őt az egri hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki és vitték fel a szakadékból a mentőautóig. A tűzoltóknak előbb motoros láncfűrésszel meg kellett tisztítaniuk a balesetet szenvedett autó körüli területet, mert fák és bokrok is akadályozták a mentést. Az autóban ketten utaztak, a mentők egy súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Tűz ütött ki egy romos lakóházban tegnap éjszaka Gyöngyösön, a Felsőhid utcában. Az egyik szobában két négyzetméter területen szemét égett. A helyszínre riasztott gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a tüzet. Az egység átvizsgálta az ingatlant, amelyben senki nem tartózkodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában