Katasztrófavédelem

2024.05.08. 13:00

Látványos erőpróbán szerepeltek az egri tűzoltók

Hétvégén megrendezték a Sztárek Ferenc Tűzoltó Erőpróbát, mellyel a nyíregyházi tűzoltóság 140 évvel ezelőtti megalapítására emlékeztek, valamint első parancsnoka, Sztárek Ferenc előtt tisztelegtek. A versenyen négy egri hivatásos tűzoltó is próbára tette állóképességét.

Heol.hu

Hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók versengtek Nyíregyháza belvárosában május 4-én - derült ki a vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható keddi tájékoztatásból. Több mint húsz településről – többek között Budapest, Csorna, Eger, Nyíregyháza, Szatmárnémeti (Románia), Tiszaújváros – érkeztek tűzoltók, hogy összemérjék erejüket, gyorsaságukat.

Látványos erőpróbán szerepeltek az egri tűzoltók
Egri tűzoltók is részt vettek a versenyen 
Forrás: Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

A versenypályán az alábbi feladatokat kellett teljesíteniük: dugólétrával futás, állványra felfutás, állvány tetejére tömlőfelhúzás, tűzoltó Trabant elhúzása, légzőkészülék felvétele 80 kilogrammos bábu húzása, ketrec-akadálypálya és abroncs átforgatás.

A kőkemény versenyen Kormos László tűzoltó százados (aki a törökországi földrengés alkalmával is tagja volt a HUNOR-mentőcsapatnak), illetve Kriston Géza, Bleszity Milán és Mészáros Dávid tűzoltó őrmesterek vettek részt. A megmérettetésen az egri tűzoltók tisztességesen helytálltak. A meleg napsütésben az emberpróbáló feladatokat 3 és közel 4 perc alatt teljesítették. Kormos László korcsoportjában az első, továbbá az abszolút kategóriájában a második helyen végzett.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában