Katasztrófavédelem

2024.05.10. 13:00

Újabb aranyérmet hozott az egri fekvenyomó bajnok

Az egri HQ4 Fitness & Powerlifting Team SE színeiben kilenc versenyző tette próbára magát hétvégén, az Ajkán megrendezett Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán.

Heol.hu

A sportemberek fekvenyomásban, guggolásban és felhúzásban mérették meg magukat a színvonalas országos kupán - közölte honlapján a vármegyei katasztrófavédelem.

Újabb aranyérmet hozott az egri fekvenyomó bajnok munkája
Barkó Péter (balra) ismét aranyérmet szerzett
Forrás: Barkó Péter archív

A csapat tagjaként Barkó Péter tűzoltó zászlós, az egri tűzoltóság különlegesszer-kezelője is küzdött. Folyamatosan készült az eseményre, a korábbi világbajnoki és Európa-bajnoki címet szerző Péterre a csapata is mindig számít. A zászlós most is fekvenyomással járult hozzá a csapat összeredményéhez. Felkészülésének gyümölcseként pedig a versenyen a 40 és 49 évesek közötti korcsoportban, a 82,5 kilósok súlycsoportjában, 152,5 kilót a fekpadon kinyomva ismét aranyérmet szerzett. Péter ezzel a teljesítménnyel kivívta magának a jogot, hogy hazánkat képviselhesse az idei világbajnokságokon.

– Ősszel két világbajnokságon terveztem a részvételt, de előtte még júniusban, a Szlovákiában tervezett Európa-bajnokságon is részt szeretnék venni – mesélte a különlegesszer-kezelő. Szenzációs élményként számolt be a csapattársakkal megélt közös versenyről, ahol társai is számos dobogós helyet tudhattak magukénak.

– Az edzésben nincs kegyelem, így most szünet sincs, egy rövidke pihenés után már újra visszakerültek a tárcsák a rúdra – mondta a zászlós. Barkó Péter esélyt sem ad arra, hogy a súlyokra egy kis por kerüljön, a komoly és profi felkészülésének újabb eredménye már az otthoni dicsőségfalat ékesíti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában