Szabályosan

2023.04.09. 12:35

Biztonságos közlekedésre készítik fel az ovisokat Hatvanban

Játékos feladatokkal gyakorolhatták a helyes gyalogosátkelést, valamint az elsőbbségadást, s ezek mellett ügyességi versenyen is bizonyíthatták tudásukat

T. O.

Hasznos programokkal várták a gyerekeket

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Hatvanban egyebek mellett jelzőtáblákkal ismerkedtek a Gesztenyéskert óvodásai, a felnőttek így hívták fel a gyermekek figyelmét a biztonságos közlekedésre. Az eseményen résztvevő apróságok játékos feladatokkal gyakorolhatták a helyes gyalogosátkelést, valamint az elsőbbségadást, s ezek mellett ügyességi versenyen is bizonyíthatták tudásukat.

Bereczkiné Valter Anita, az intézmény vezetője közölte: rendőrségi rajzpályázat inspirálta az eseményt, amely felkeltette az óvodások érdeklődését, ezért szervezték a tematikus programot.

A rendezvényen papírrepülőt és hajót is hajtogathattak a gyerekek, továbbá programozható robotautó segítségével különböző KRESZ feladatokkal kapcsolatos játékokat is kipróbálhattak. Az eseményen táncház is nyílt, valamint egy rendőrautó is érkezett. Az óvodások kipróbálhatták a szirénát, s a megkülönböztető fényjelzést is bekapcsolhatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában