Jegyzet

2023.06.29. 08:00

Mit szólnak?

Fekete-Vadászi Erika

Falun gyakran hallani azt a szófordulatot, hogy „De hát mit szól majd ehhez a szomszéd?” 

Nekem is a fejemben csengenek nagymamám szavai, hogy a virágoskertet egyébként is, de az augusztusi búcsúra mindenképp rendbe kell tenni, és hallottam már olyat is, hogy azért kell ablakot pucolni, mert hát mit fognak szólni a falubeliek, ha koszos. Tapasztalataim szerint azért érdemes lemosni az ablakot, hogy kilássunk rajta, és azért nem árt néhány hetente gazolni, hogy végül ne térdig érő fűben kelljen megtalálni a zöldségeinket, virágainkat. Engem inkább ezek motiválnak, nem az, hogy mit szól majd a szomszéd vagy bárki más. 

Az elmúlt hetekben nem volt alkalmam a kerttel foglalkozni, az eső pedig csak esett és esett, a gazok pedig csak nőttek és nőttek. Gondoltam, ha nagymamám látná a kertünket, biztosan fogná a fejét szegény, hogy milyen hanyag vagyok, és elsütné, hogy mit szólnak majd ehhez a falubeliek. Gyakran eszembe jut, vajon van-e valaki, aki tudja, mit szólnak a szomszédok, ha nem tiszta az ablak, vagy gazos a vetemény? 

Én nem tudom, ugyanis senki nem csengetett be, hogy szóvá tegye, milyen rendezetlen a kiskertem. Sőt, bármilyen meglepő, senki nem is állt neki helyettem gyomlálni. Arra azért nem fogadnék, hogy szóvá sem tették a hátam mögött, de az ilyesmivel már jó ideje nem törődöm. Már régen rájöttem, hogy nyugodtabb az élet, ha nem foglalkozunk azzal, mit gondolnak rólunk mások. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában