Hódítók

2023.12.18. 13:30

Újra munkában a hódok az Eger-patak mentén + fotók

Az egri alpolgármester beszámolója szerint a hódok újra rágnak az Eger-patak környékén, ezért a városgondozás ráfeküdt a favédelemre.

Szabadi Martina Laura

Hódító hódok rágnak a Felsővárosban

Forrás: Farkas Attila alpolgármester/Facebook

– Újra munkában a hódok. Még tavaly adtunk hírt arról, hogy a Bükk sétány patakparti szakaszán megjelentek a hódok és a mederben található fákat, fás szárú növényeket pusztítottak ki. Az elmúlt időszakban a Kalcit köz és a Károlyi Mihály utca patakmenti részén fogtak munkába, több fát kidöntöttek és rágtak meg – tette közzé Farkas Attila alpolgármester.

 

– Kérésemre a Városgondozás Eger megkezdte a favédelmi intézkedéseket, a fák törzsének behálózását. A környékbeliek is féltik a patakmeder fáit, így sajátos módszerekkel igyekeztek megvédeni a fatörzseket az elmúlt időszakban. Kérek mindenkit, ha hódot lát, ne bántsa őket, ők csak az életmódjuknak megfelelő tevékenységet folytatnak – emelte ki.

Korábban többször írtunk már az Eger-patakon épített hódvárakról, a hódok védelméről,  ezeknek az állatoknak az újbóli felbukkansáról városi környezetben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában