Értéktári esték

2024.03.01. 10:36

A ferences rendház Gyöngyös történelmének tanúja

A Gyöngyös értékeivel megismertető előadássorozat újabb állomásán a Dance Land Táncstúdió is bemutatkozott.

Szabó István

Az Értéktári esték februári eseménye a gyöngyösi könyvtárban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlao

Második alkalommal várták az Értéktári esték közelmúltban indult előadássorozatára az érdeklődőket szerdán, a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A gyöngyösi Városszépítő és Védő Egyesület kezdeményezésére a gyöngyösi értéktár egyes darabjai közül előadásonként kettővel ismerkedhetnek meg havonta az érdeklődők. Szilágyi Erzsébet, a Gyöngyösi Értéktár Bizottság elnöke a nyitóprogram bevezetőjében rámutatott, hogy a helyi értékek egyes elemei nem ismertek a gyöngyösiek széles köre előtt. Ezt a hiányosságot szeretnék orvosolni az előadássorozattal. 

Szerdán először Fáy Zoltánt, a Magyar Ferences Könyvtár és Levéltár vezetőjét hallgathatta meg a szép számú közönség. Előadásának címe A ferences rendház és templom Gyöngyös történelmének tanúja volt. Az est során Gyöngyös kulturális értékeként bemutatkozott a Dance Land Táncstúdió is. A negyedszázada működő stúdió kiváló szakmai eredményeiről és működéséről Vincze-Bódis Beáta vezető beszélt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában