Értéktári esték

2024.03.28. 13:11

Az Értéktári esték szó szerint hazai pályán zajlott

A könyvtár épülete és éremkiállítása volt dr. Vinkler Bálint előadásainak témája. Az Értéktári esték havonta két-két gyöngyösi értékkel ismertetik meg a hallgatóságot.

Szabó István

Dr. Vinkler Bálint előadása a gyöngyösi könyvtárban

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Immár harmadik alkalommal várták az Értéktári esték idén indult előadássorozatára az érdeklődőket szerdán, a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A gyöngyösi Városszépítő és Védő Egyesület kezdeményezésére a gyöngyösi értéktár egyes darabjai közül előadásonként kettővel ismerkedhetnek meg havonta az érdeklődők. Szerdán először a Grassalkovich-palota történetét hallhatták a látogatók. A téma azért volt különleges, mert az előadás éppen ebben az épületben zajlott – jelenleg ugyanis az 1-2. emeletén található a városi könyvtár. Az est másik témája, a Huszár Lajos Éremtár is szó szerint karnyújtásnyira volt a közönségtől, hiszen az ország egyik legjelentősebb numizmatikai kiállítása éppen az előadásnak helyet adó teremben tekinthető meg. Mindkét gyöngyösi érték bemutatója dr. Vinkler Bálint, gyöngyösi helyismereti könyvtáros, éremtáros, történész volt. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában