Dalosok

2024.03.27. 18:16

Emlékezetes marad a péterkei dalos nap

A napokban Pétervásárán rendezték meg a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége szervezésében a Nyugdíjasok VII. Megyei Dalostalálkozóját. Emlékezetes marad a nap minden résztvevő számára.

Barta Katalin

A Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége március 26-án rendezte meg a Nyugdíjasok VII. Megyei Dalostalálkozóját a Pétervásárai Szántó Vezekényi István Művelődés Háza és Könyvtárban. Az egész napos programon 270 résztvevő ünnepelte a közös éneklés, muzsikálás örömét.

Az Egri Csillagok Népdalkör a pétervásárai dalostalálkozón
Az Egri Csillagok Népdalkör a pétervásárai dalostalálkozón
Forrás: Beküldött fotó

A rendezvény védnöke Eged István, a város polgármestere a rendezvény apropóján portálunk érdeklődésére úgy fogalmazott, nagy öröm számára, hogy a városnak a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségével ilyen jó kapcsolatot sikerült kialakítania és hogy Pétervására adhatott otthont ennek a nagyszabású megyei találkozónak. A szervezésben és a nap lebonyolításában oroszlánrészt vállalt a Nyugdíjasok Pétervásárai Egyesülete, akik fiatalokat meghazudtoló lendülettel és lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba. Ennek kapcsán kiemelte, különösen büszke arra, hogy Pétervásárán ilyen aktív a civil élet és hogy sok olyan kezdeményezés van helyben, melynek élére rendre a civil közösségek állnak.

Feledhetetlen élmény marad a résztvevők számára a dalostalálkozó
Feledhetetlen élmény marad a résztvevők számára a dalostalálkozó
Forrás: Beküldött fotó

Kiemelte, ennek különösen nagy jelentősége van egy olyan esztendőben, mint az idei, hiszen Pétervására 35 évvel ezelőtt kapta meg a városi rangot. Ennek apropóján egész évet felkaroló rendezvénysorozattal kedveskedik a város önkormányzata a lakosoknak. Az év végéig tartó programsorozatba kiválóan beleillik a minapi megyei dalos találkozó is.

Szólt arról is, hogy rendkívül színvonalas és változatos előadásokat láthattak a jelenlevők. Öröm volt nézni, hogy milyen szépen felkészültek a résztvevők, akik énekkel, sokan hangszeres kísérettel és nagyon sokan népviseletbe öltözve adták elő műsorszámukat. Jó érzés volt látni, hogy ilyen sokan őrzik hagyományainkat. 

A Hevesi Őszikék Énekkar fellépése
A Hevesi Őszikék Énekkar fellépése
Forrás: Beküldött fotó

Farkas Attila, a szervezet elnöke elmondta, az egésznapos dalos ünnep minden résztvevő számára csodálatos ajándék volt. A találkozón, 26 szólós és 21 csoport lép színpadra.

Az egyéni fellépők és dalkörök, kórusok népdalokat, nótacsokrokat, katonadalokat, palóc dalokat, vidám összeállításokat hoztak a versenye.

A vármegye 18 településéről érkeztek a dalostalálkozóra

A vármegye összesen 18 településéről érkeznek a résztvevők: Eger, Egerbakta, Egerszalók, Felsőtárkány, Heves, Kápolna, Kisnána, Maklár, Nagyút, Pély, Domoszló, Gyöngyös, Tarnalelesz, Kisköre, Aldebrő, Abasár, Gyöngyöshalász, Kömlő büszkélkedhetett dalosaival.

A legjobban teljesítők a szakértő zsűri véleménye alapján  arany, ezüst bronz minősítésekkel térhettek haza, s a legközelebb a regionális, majd az  országos versenyen bizonyíthatják tudásukat.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában