Könyvbemutató

2024.03.09. 21:54

Könyvbemutató ismertette meg a gyöngyösiekkel Madaras László grafikáit

A könyvkatalógus a gyöngyösi művésztanár munkáit mutatja be. A könyvbemutató teltház előtt zajlott.

Szabó István

Madaras László grafikáiból összeállított könyvkatalógust mutattak be pénteken Gyöngyösön a zsúfolásig megtelt Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A hatalmas érdeklődés nem volt véletlen, hiszen Madaras László grafikus- és festőművész, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium művésztanára közismert személy a mátraalji városban. A könyvbemutatón Árvai Dorka beszélgetett a művésszel a kötetről, amelyet H. Szilasi Ágota művészettörténész szerkesztett, s amelyben Tolmayer Anna művészettörténész munkája az angol, Simon Tamásé pedig a szlovák fordítás. Az estet a gyöngyösi gimnázium tanulóinak műsora színestette.

Madaras László grafikáiról szólt a könyvbemutató a gyöngyösi könyvtárban
Madaras László grafikáiról szólt a könyvbemutató a gyöngyösi könyvtárban
Forrás: Erdélyi József/Beküldött fotó

Madaras László nemcsak alkot, de annak szeretetét és örömét átadja tanítványainak, megosztja más művészekkel is. A Berzében már több mint 10 éve, hogy az akkori diákokkal művészeti önképzőkör megalakítását kezdeményezte. A kör nemcsak képző-, de iparművészettel, zenével, verssel, filmmel és tánccal is foglalkozik. Az alkotó a gyöngyösi önkormányzat támogatásával rendszeresen művésztábort szervez Gyöngyössolymoson, ahol évről évre összegyűlnek az ország különböző pontjairól érkező kortárs művészek. Az akvarell és szén technikával készült, természeti tájat vagy utcarészleteket megörökítő képek a polgármesteri hivatal irodáit díszítik.




 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában