Heol.hu podcast

2024.03.29. 06:55

Tojást festhetünk, nyuszit is simogathatunk a húsvéti hétvégén Hevesben

Számos program közül válogathatunk az ünnepi hétvégén szűkebb hazánkban. Lássuk is a kínálatot!

Heol.hu

Nyuszit is simogathatunk a húsvéti hosszú hétvégén

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Eger: Ismét színes programkavalkáddal várják a családokat a vármegyeszékhelyen március 29-én a Tűztorony Játszóház udvarán 10-től 16 óráig. Az egész napos rendezvényen kicsik és nagyok is remekül fognak szórakozni, hiszen nyuszisimogató, interaktív játékok és kézműves foglalkozások is helyet kaptak a programok között.

  • Az ünnepi hosszú hétvégén gazdag programkínálattal, felejthetetlen élményekkel várják a látogatókat az egri várban is: tárlatvezetések, fegyver-és viseletbemutatók, vitézi életképek, gyermekprogramok, kiállítások közül is lehet válogatni március 29-31. között.

Egerszalók: Sáfránykerti Húsvétolóval várnak mindenkit az egerszalóki barlanglakásoknál. Március 29-én és 30-án kipróbálhatják a tojásfestést a látogatók, március 31-én pedig egész napos húsvéti játékok, programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lesz tojásvadászat, zöldségszobrászat, tojás csipkézés, nemezelés, berzselés és kisállatsimogató. A felnőtteknek borra menő játékok, kertművelés bemutató, és hagyományőrző műsorok.

Sirok: A település várába látogatva török kávét kóstolhatunk, kézműveskedhetünk, gyönyörködhetünk a tájban. Sirok várában remek programokat kínálnak a húsvéti ünnepnapokra. Aki szeretne a családdal egy jót kirándulni, a gyerekeknek tartalmas programot szervezni, érdemes péntektől hétfőig a várba látogatni. A szervezők ígérete szerint a hosszú hétvégén, vasárnap és hétfőn autentikus török kávékat kóstolhatunk, melyeket korabeli ruházatban és eszközökkel készítenek a török hagyományőrzők. A kisgyermekes családokat vasárnap kézműves-foglalkozással, valamint arcfestéssel és hajfonással várják. Hétfőn pedig a kávékóstoló mellett talizmánt is készíthetnek, és kipróbálhatják a hagyományos tojásfestési technikákat, például az írókázást. 

Hatvan: Április 29-én Gryllus Vilmos ad koncertet a településen, a Grassalkovich-kastélyban 15 órától. Gryllus Vilmos Kossuth-díjas magyar zenész, előadóművész, zeneszerző. 1996-tól ismét elsősorban gitárosként muzsikál a Kalákával, részt vesz a felnőtteknek szóló koncerteken, a lemezfelvételeken, a külföldi turnékon szerte a világban, de gyerekelőadásait, melyeknek elsődleges célja a közönséggel való együtténeklés, továbbra is egyedül tartja.

Ecséd: Hagyományosan déli 12 órakor órakor veszi kezdettét a keresztút, rövid elmélkedéssel az Ecséd Mindenszentek Római Katolikus Templomban. Majd a településen keresztül a szokott útvonalon járják végig Krisztus szenvedését egészen a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnáig, ahol rövid imádsággal és himnuszokkal zárul a program. Az idei VI. élő keresztutat a magyar ifjúságért ajánlják fel.

Noszvaj: Havi egy vagy két alkalommal különleges borvacsorákra várják a vendégeket a noszvaji Magtár Fogadóban, az adott hónap jeles napjaihoz kapcsolódóan. Az ételeket Bucsek András és csapata készíti. Ezúttal március 29-én között lesz lehetőség finomabbnál finomabb ételek és borok kóstolására.

SZOMBAT

Bükkszék: Április 30-án, szombaton délután egy órától a faluház előtti téren és a volt iskola tornatermében zajlik a Nyuszifutam elnevezésű, ünnepi programkavalkád. Délután a családokat, a gyermekeket várják ügyességi versenyekre, kézműveskedésre, tojásvadászatra, locsoló vers versenyre. Délután két órától Ragány Misa színművész szórakoztatja a résztvevőket. Az este a szórakozni vágyó fiataloké és felnőtteké lesz. Számukra este kilenctől a tornateremben retro-diszkót, élőzenés bulit szerveznek, ami hajnali háromig tart majd.

Hatvan: A településen is több helyszínen, számos programmal készülnek a húsvéti hosszú hétvége alkalmából. Március 30-án 14 órától gyermekkoncert, kézműves foglalkoztatók, játszóház várja az érdeklődőket. 15 órától a RépaRetekMogyoró Duó interaktív koncertje, majd mozi szerepel a programok között. Lesznek kreatív kézműves foglalkozások: például tojásdíszítés hagyományos technikákkal, tavaszi díszek és húsvéti ajándéktárgyak készítése, hűtőmágnes-gipszfigurák festése, csokitojás-vadászat, arcfestés, csillámtetoválás, játszósarok, zsákbamacska. Mindemellett a Vadasparkban is egész nap húsvéti programmal várják a kicsiket és a nagyokat.

Mátraháza: Tojáskereső túrát rendeznek húsvét alkalmából március 30-án. Rajt Mátraházánál a pavilon sor mögött a szánkópálya felé 9 és 11 óra között. A szervezők nagy szeretettel várják a családokat. A túrára előnevezés szükséges.

VASÁRNAP

Hatvan: Húsvét alkalmából családi kalandlappal is várják a látogatókat a településen március 31-én és április 1-jén, hogy a látogatók egy tojás kutató expedíció keretein belül fedezhessék fel a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum kiállítótereit.

Mátrafüred: Groovehouse-koncert lesz a településen március 31-én, az Avar Hotelben. A Groovehouse magyar pop rock együttes. Legsikeresebb daluk a Hajnal, mely megjelenéséig minden korábbi rádiós játszási rekordot megdönt. Nevükhöz fűződnek a következő nagy slágerek is: Hol vagy nagy szerelem, Vándor, Ha újra látom, Ébredj mellettem, Szívvel-lélekkel, Tűz és víz, Legyen ez egy őrült vágy.

Eger: Március 31-én a történelmi korok hangulatát idéző környezetben most is megrendezik az országos régiségvásárt a vármegyeszékhelyen. Ez az ország egyik leghangulatosabb régiségvására. Minden gyűjtőt, látogatót szeretettel várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában