Az igazi tavasz

2024.03.29. 08:55

Kezdődik a tulipánszüret a Tisza-tavi TulipGardenben

A mesébe illő tulipán kertben 105 fajta, több mint 200 ezer virágzó tulipán várja majd a látogatókat. A Tisza-tavi TulipGarden nagypénteken nyitja meg kapuit, ahol már virágoznak a hollandiai tulipánok.

Hornyák Réka

A TulipGarden a Facebookon tette közzé, hogy megnyitják a kertet a húsvéti hosszú hétvégén. A kertben két részen lehet csodálni a virágokat. Az egyik kertben szüretelni is lehet, míg a mesés bemutatókertben kizárólag fotózási lehetőség lesz, az ottani 52 fajta virágból nem lehet szedni. Szüretelni kizárólag kézi eszközzel lehet, azaz ollóval vagy metszőollóval, melyet a készlet erejéig tudnak biztosítani a kertben is. 

A TulipGarden már várja a látogatókat
A TulipGarden már várja a látogatókat
Forrás: TulipGarden Tisza-tó/Facebook

A tulipánkert idén nagypénteken nyit és az egész húsvéti ünnepi hétvégén nyitva tart. Március 29-én nagypénteken, 30-án szombaton, 31-én húsvétvasárnap és április elsején húsvéthétfőn is reggel kilenc és délután öt óra között várják a látogatókat. 

A kertben az ünnepi hosszú hétvégén már több virág is mutatni fogja magát. Lesznek, melyek teljes pompájukban, lesznek, melyek még bimbósként és lesznek, melyek épp csak fejlődő állapotban mutatják meg magukat. A húsvéti nyitást követően a kert tervezi a hétvégei nyitva tartást, mely időjárástól és virágzástól is függő lesz, ezért látogatás előtt érdemes tájékozódni a Facebook oldalukon.  

A TulipGarden további tervezett nyitva tartása

  • Április: 5-6-7. 
  • Április: 11-12-13-14.
  • Április: 18-19-20-21.
  • Április: 25-26-27-28. 

A kert kutyabarát hely, így szívesen fogadnak minden kutyabarátot kis- és nagy-kedvencével a tulipánszüretre, amennyiben jól nevelt, pórázon tartott kedvenccel érkeznek. 

A húsvéti tulipánszüreten a virágok mellett játékok sokasága, aszfaltfestés, húsvéti színezés, John Deere pedálos járművek megtekintése és hétfői tojáskeresés is választható program lesz. Szombaton és vasárnap délelőtt pedig arcfestést is kérhetnek a gyermekek, valamint kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek a látogatók. Vasárnap délután egy órától meseolvasás lesz, azt követően pedig lehetőség nyílik a Zoé mesék dedikálásra. 

A kert vezetői, jó idő esetén ajánlják a piknikezést is, amihez kiváló választás lehet a Farmer Lánya finomságai és a hazai vállalkozók kézműves termékei is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában