Kiválasztás

2024.04.22. 20:24

Ez a bor lett az Egri Borbarát Hölgyek bora

14 tételt kóstoltak végig, ezekből választottak a hölgyek.

Molnár Helga

2010 óta minden évben megválasztja az Egri Borbarát Hölgyek borát az egylet, így tettek ebben az évben is. A rendezvény hétfőn kora délután zajlott a Gál Tibor Fúzióban.
– Ebben az évben a 2023-as évjáratú klasszikus Egri Csillag borok közül választjuk ki az Egri Borbarát Hölgyek borát, illetve az előző évjáratokból superior kategóriában is választunk, ezzel is hozzájárulva Eger egyik zászlósborának a marketingjéhez, növelve az Egri Csillag népszerűségét, ismertségét. A kiválasztott bor egy éven át kíséri programjainkat és az egyéb boros rendezvényeket is – mondta el érdeklődésünkre D’Ess Erika, az az Egri Borbarát Hölgyek elnöke.

Hagyomány szerint kiválasztották az Egri Borbarát Hölgyek borát
Hagyomány szerint kiválasztották az Egri Borbarát Hölgyek borát
Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

A megmérettetésre 14 tétel érkezett, ebből három superior. A borkiválasztás vakkóstolással történt a Borbarát hölgyek egyesületének szakmai vezetője, Harasztiné Lajtár Klára és Tarsoly József hegybíró vezetésével. A hegybíró elmondta, a legfontosabb a borharmónia. Az esten eredményt is hirdettek, az Egri Borbarát Hölgyek bora a Tóth Ferenc Pincészet Egri Csillaga.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában