Apródavató

2024.04.22. 18:00

Kisvitézeket avattak az Egri várban + fotók, videó

Már kilencedik alkalommal vették be a várat az egri óvodások. Belőlük a nap végére kisvitéz lett.

Molnár Helga

Idén is közel 150 óvódás vette birtokba az Egri várat, és adtak tanúbizonyságot vitézségükről. A Hibay Károly Óvoda szervezésében nagycsoportos gyerekek tejesítették a tíz feladatból álló akadálypályát, hogy kisvitézek lehessenek.

Közel 150 óvódás vette birtokba az Egri várat, kisvitézek lettek
Közel 150 óvódás vette birtokba az Egri várat, kisvitézek lettek
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója köszöntötte a gyerekeket, s elmondta, kilencedik alkalommal szervezték meg a programot.
– Nagy öröm számomra, hogy minden évben hasonlóan csillogó szemű gyerekeket látok ilyenkor a palotauvaron. Bízom benne, hogy visszatértek majd hozzánk a későbbiekben is, de most küzdjetek úgy, mint annak idején a várvédő hősök – emelte ki.

A délelőtt során a vár legszebb, legérdekesebb részeinek megtekintése szerepelt a programban. A történelmi játékok, viadalok hangulatát idézte az ágyúgolyó gurítás, az elveszett talizmán keresése, régészkedés, zászlófutás, a célba dobás a lőréseken vagy a zoknigolyó-csata a várfalon, s végül, a próbák teljesítése után avatták őket az Egri vár apródaivá. A vetélkedő célja az volt a szórakozáson túl, hogy a gyermekek megismerkedjenek a vármegyeszékhely történelmével és nevezetességeivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában