Bármi lehetsz!

2024.04.25. 18:54

Lányok Napja várta idén is a gyöngyösi campuson a diáklányokat

A program célja a segítségnyújtás a pályaválasztásban. A Lányok Napja arra biztatja az ifjú hölgyeket, hogy ha kedvet éreznek, akár egy férfiasnak tartott szakmába is vágjanak bele bátran.

Szabó István

Idén is csatlakozott a Lányok Napja országos rendezvénysorozathoz a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gyöngyösi Károly Róbert Campusa. A csütörtöki eseményen történtekről Nagy Rékát, a campus kommunikációs munkatársát kérdeztük.

Lányok napja a gyöngyösi campuson
Lányok napja a gyöngyösi campuson
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A középiskolás és általános iskolás diákok csütörtökön plenáris előadáson, majd forgószínpad rendszerben interaktív programokon vettek részt 5 csoportban.
Közel 100 diák érkezett a gyöngyösi campus rendezvényére Gyöngyösről, Mátrafüredről, Domoszlóról, Kisnánáról, de Heves vármegyén kívülről, Jászárokszállásról és Veresegyházáról is jöttek érdeklődő tanulók. A Nők a Tudományban Egyesület országos rendezvénysorozatához igazodva a gyöngyösi campus Lányok Napi programjának is az volt a célja, hogy segítsen a pályaválasztásban bepillantást engedve néhány szakmában és tudományterületen a kulisszák mögé. A lányok a program előírásainak megfelelően minden állomáson női előadókkal, egyetemi oktatókkal és a gyöngyösi campus volt hallgatóival is találkoztak – részletezte Nagy Réka. 

Mint mondta, dr. Zörög Zoltán, a campus főigazgató-helyettese nyitotta meg a rendezvényt, majd a lányok meghallgathatták dr. Domán Szilvia egyetemi docens előadását, melyben a saját pályájának történetét mesélte el. Ezt követően a lányok 5 csoportban 5 állomást jártak végig. Dr. Tury Rita egyetemi adjunktus Lányok a mikroszkóp előtt című interaktív előadásában beszélt oktatói munkájáról és saját kutatásairól. Dr. Bélteki Ildikó egyetemi adjunktus a növénytermesztési kutatások kulisszái mögé nyújtott bepillantást, Dr. habil Demszky Alma Míra egyetemi docens pedig Bármi lehetsz, amire vágysz című előadásával várta a lányokat. Dr. Kovács Gyöngyi egyetemi adjunktus és Kerekesné dr. Mayer Ágnes egyetemi docens a gasztroturizmus kutatás szépségeiről meséltek. Nagy Réka pedig egy társasjátékot segítségül hívva igyekezett új és érdekes információkat megismertetni az iskolásokkal, valamint bebizonyítani azt, hogy játékos módszerekkel szórakoztató dolog is lehet a tanulás.

– A nap folyamán a programtartók kivétel nélkül arra bíztatták a lányokat, hogy amennyiben nőként egy, a társadalom által férfiasnak tartott szakma iránt érdeklődnek, vagy olyan területen próbálnák ki magukat, ami mások szerint nem tartozik az álommelók közé, legyenek bátrak, vágjanak bele és merjék megvalósítani az álmaikat – összegezte Nagy Réka.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában