Felújítás

2024.04.23. 09:29

Megújul a recskiek nagymúltú intézménye

Hamarosan hozzálátnak a recski művelődési ház felújításához. A héten kezdődhetnek a munkálatok.

Barta Katalin

A recskiek kultúrház

Forrás: Facebook

Fotó: Nagy Sándor

Alaposan eljárt az idő a recskiek kultúrháza felett. Az épület, hivatalos nevén a Művelődési Ház és Bányászati Kiállítóhely épülete 1943-ban készült el. Most arról számolt be a község polgármestere, Nagy Sándor, hogy a héten átadásra került a munkaterület és ez a méltán híres épület, amelyet jellegzetes alpesi tető emeli ki környezetéből, hamarosan megújulhat.

Az épület belső faszerkezetét, máramarosi fenyőkből készült eredeti famennyezete teszi rendkívül széppé és érdekessé. Az intézmény eredetileg Bányász Kultúrotthonnak készült és évtizedeken át a mára már megszűnt ércbánya tartotta fenn. 

Jelenleg az önkormányzat által működtetett hely két évvel ezelőtt kapott új tető fedést. 

A most kezdődő munkálatok során kibővített napelem rendszer, teljes, modern épületgépészet, födém szigetelés, nyílászárók, külső szigetelés, mozgáskorlátozottak számára kialakított vizesblokk valósul meg. Nagy Sándor úgy fogalmazott, hamarosan átadják az utókornak, amit örökül kaptak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában