Bölcsőde avatás

2024.05.10. 18:34

A Málna és az Áfonya csoport otthona Kál új ékköve + fotók

Átadták a nagyközség újonnan épült bölcsődéjét. Morvai János polgármester bízik benne, hogy az itt nevelkedő kisgyermekek majd Kál fontos polgárai lesznek.

Szabó István

Újonnan épült bölcsődét adtak át pénteken Kálban. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert 351 millió 688 ezer forintból 2022. októberében indult a kivitelezés. Morvai János polgármester már korábban elmondta portálunknak, hogy az építkezés előtt az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Magyar Bölcsődék Egyesületével, akik szakértőt rendeltek ki a különböző szakmai kérdések megvitatására és megoldására. A projekt során kétcsoportos bölcsőde épült meg. A központi főzőkonyha közelségét gazdaságosan kihasználva az épületben csak melegítőkonyhát hoztak létre. Az épülethez akadálymentes bejárat kapcsolódik, a belső térben átadó- és öltöztetőhelyiség, mosdók találhatók. A bölcsődében a gyermekek és a szülők által használt helyiségek mellett vezetői iroda, gondozói szoba és személyzeti öltöző is létesült, a kicsiknek pedig modern kültéri és beltéri játékokat szereztek be, részletezte korábban a polgármester.

A káli bölcsőde átadása
A káli bölcsőde átadása
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A pénteki avatóünnepen Morvai János a jelen önkormányzati ciklus egyik ékkövének nevezte az új gyermekintézményt.

– Nagyon örülök annak, hogy ez a program is megvalósult a településünkön. Ha visszaemlékszek az elmúlt 5 évre, akkor büszkén mondhatom el azt, hogy a TOP, illetve a hazai finanszírozású Magyar Falu Program pályázatai révén, valamint más, európai projektek lehetőségeit kihasználva Kál az elmúlt 5 évben több mint 1,6 milliárd forinttal gazdagodhatott, ilyen összértékben valósulhattak meg itt különböző beruházások. A teljesség igénye nélkül, ilyen az ipari park megépítése, a mentőállomás és utcák, járdák felújítása, középületeink energetikai korszerűsítése. Köszönöm mindenkinek a munkáját, akik szerepet vállaltak abban, hogy a bölcsődénket ma átadhatjuk. Arra kérem Ignácz Balázsné intézményvezetőt, hogy az ide járó gyerekeket úgy nevelje, tanítsa, hogy felnőve Kál fontos polgárai legyenek – összegezte Morvai János.

Az avatószalag átvágásával Ignácz Balázs, Heves vármegye főispánja, Ignácz Balázsné és Morvai János adta át a bölcsődét a Málna és Áfonya csoportos leendő gyermekeknek és nevelőiknek. Az intézményt dr. Artner Péter, Kál római katolikus plébánosa áldotta meg. Az átadáson megjelent többek között Csuhány Bence, a Fidesz-KDNP Heves vármegyei listavezetője, Tóth Géza nagyúti és dr. Berecz Kálmán kápolnai polgármester, a káli önkormányzat képviselői. Az ünnepélyes avatást a Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola diákjainak hangszeres játéka és szavalata színesítette. A szép számú érdeklődő végül megtekinthette belülről is a bölcsődét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában