Programajánló

2024.05.10. 11:25

Izgalmas programok várnak a hétvégén Hevesben, a Tour de Hongrie is a vármegyébe érkezik

Pünkösdi táncos forgatag Egerben, Gyöngyös városnapi programok lesznek és a japán kultúrába is belekóstolhatunk Hatvanban a hétvégén.

Heol.hu

A tavalyi verseny is áthaladt Egeren

Forrás: Nemes Róbert /Heves Megyei Hírlap

Péntek, május 10.

Eger: 

Folytatódik a Születés Hete programsorozat az Összhang Közhasznú Egyesület szervezésében. 

15.00-16.30: SZÜLÉS UTÁN MIT LEHET ÉS MIT NEM - avagy a megfelelő mozgásforma egyénre szabottan

15.00-16.15: TISZTELETTEL AZ ÚJ SZEREPEK FELÉ

16.30-18.00: MESETARISZNYA - kötetlen beszélgetés a mesékről, mesélésről

  • Tour de Hongrie mezőny egri áthaladása során a verseny 3. szakasza (Kazincbarcika - Gyöngyös-Kékestető) érinti. A mezőny Szarvaskő irányából, várhatóan 13 órakor éri el Egert, majd a 25-ös és 24-es számú főutakon keresztül Egerbakta irányában hagyja el a várost.
  • 16:00 A velünk élő Gárdonyi - könyvbemutató az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban
  • 17:00 A Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet végzős hallgatóinak kiállításának megnyitója a Kepes Intézetben. Köszöntőt mond  Dr. Csáfor Hajnalka, oktatási rektorhelyettes, a kiállítást megnyitja Cserhalmi Luca, kurátor. 
    Hatvan: 
  •  Madarak és fák napja – tematikus múzeumpedagógiai foglalkozások a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban, előzetes bejelentkezés szükséges a [email protected] címen.
  • Ingyenes koncert a Belvárosi Szent Adalbert Római Katolikus Templomban 18:30-tól Egyházzene Határok Nélkül címmel, zeneművek a kora középkor egyszólamúságától az érett barokkon át napjainkig.

Szombat, május 11.

Eger:

  • 10 és 11 óra között Pünkösdi táncos felvonulás lesz az  egri néptáncegyüttesek részvételével és táncház a Dobó téren, a Csosszantó néptáncegyütessel.

Folytatódik a Születés Hete programsorozat az Összhang Közhasznú Egyesület szervezésében. 

10.00-11.00: OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY - ingyenes otthonsegítés kisgyermekes családok számára

10.00-13.00: VARÁZSJÁTÉK - Lélek és fantáziajáték a relaxáció jegyében gyermekáldásra váróknak, várandósoknak

15.00-16.15: TISZTelet, a szó szoros értelmében, avagy a MAG nyelvének, a magyar nyelv mágiájának hatalma
16.30-18.00: SÜSS FEL NAP! - szüléstörténetet, tapasztalatot megosztó beszélgetés

Hatvan:

  • Muskátliosztás 8-10 óráig minden hatvani lakos 3 cserép muskátlira jogosult, lakcímkártya vagy régi típusú személyigazolvány felmutatása után. Több helyszínen, Óhatvan: Kossuth tér, Újhatvan: Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium udvara. 
  • Tarka Piac Kézműves Vásár 9 és 18 óra között a Pillangó cukrászdánál, a Kossuth tér 9. alatt. Dekorációk, ajándéktárgyak, ékszerek, fazekas termékek, díszített kerámiák, mellett arcfestéssel is készülnek a szervezők. 
  • Japán napok szombat-vasárnap, 10 órás kapunyitással a Grassalkovich Művelődési Házban szamuráj harcművészeti bemutatóval, távol-keleti különlegességek vásárával és még megannyi programmal. 
  • 11 órakor nyílik a V. Hatvani kisgrafikai Biennálé a Hatvani Galériában, az év kiemelkedő, nemzetközi szinten is jegyzet képzőművészeti eseményére az egész országból és külhonból is érkeznek alkotók és alkotások. Átadásra kerülnek a biennálé díjai is.
  • Keresztény fesztivál kezdődik zenés térfoglalással 14:30-tól a Kossuth téren, Finta Lajos atya is fellép majd a Szirkék zenei közreműködésével. 

Andornaktálya: 

  • 8 és 14 óra között Zsibvásár egy bolhapiac lesz a templom előtti téren. A feleslegessé vált használt cikkekre szakosodott, elsősorban magánemberek közötti árucserére szolgáló piacforma. Itt a különféle gyűjteményektől kezdve a dísztárgyakon keresztül, a könyvekig, a ruhákig szinte minden megtalálható. A zsibvásáron a helypénz befizetése után bárki szabadon kereskedhet: eladhatja, vagy elcserélheti áruit.

Vasárnap, május 12.

Eger:

  • 8 és 12 óra között SpejzEger termelői minipiac a Bíboros udvarában, ahol hazai termékeket hazai termelőktől vásárolhatnak a látogatók. 

Folytatódik a Születés Hete programsorozat az Összhang Közhasznú Egyesület szervezésében. 

09.00-18.00: FÉLELEM HELYETT SZERETET - egész napos sajátélményű önismereti csoport felnőtteknek

10.00-15.30: VÉNUSZ ÉBREDÉSE – NŐI MEGÚJULÁS - Exkluzív Önismereti Együttlét - Művészet-Játék-Női Kör

16.30-tól: KÖRFORGÁS - A Születés Hete zárása

Hatvan:

  • 17 órától Flautoverzum - zenei remekművek négy fuvolán koncert keretében megszólalnak majd többek közt Vivaldi és Haydn művei is a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban. 
    Gyöngyös:
  • Egész napos rendezvénnyel ünnepli várossá nyilvánításának 690. évfordulóját Gyöngyös, 9 órától a város Fő terén. 
     

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában