Eltávolították

2024.05.08. 16:07

Lőrinciben megszabadulnak a tuskóktól

Agresszív beavatkozással távolítják el az évtizedes, immár semmire sem jó maradványokat, a kivágott fák pótlása azonban egyelőre még kérdéses

Tari Ottó

Lőrinciben a zöldterületek gondozása során több veszélyessé vált fától is megszabadultak. Ezeket tarvágással távolították el, ami azt jelenti, hogy gyökerek a helyükön maradtak, aminek okán a lakosság egy része elégedetlenségét fejezte ki. Érvényes volt ez egyebek között a Városi Művelődési Ház – régebben a cukorgyári kultúrház – parkjára, valamint a temető területére vonatkoztatva is.

A selypi óvoda játszóudvarában is kivágtak néhány öreg fát, most ezek maradványaitól is megszabadultak Forrás Tari Ottó
A selypi óvoda játszóudvarában is kivágtak néhány öreg fát, most ezek maradványaitól is megszabadultak 
Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Kedden reggel aztán a kérdéses részeken munkagép jelent meg, a frontján fúrószerű eszközzel, ami szétroncsolta a maradványokat. Az intézmények udvarán, az Árpád úton és a temetkezési helyen összesen több mint félszáz tuskót roncsoltak szét. Az egyedek pótlásának mikéntje egyelőre kérdéses, az önkormányzat pályázati támogatással szeretné pótolni a kivágott fákat. Korábban felvetődött saját forrás felhasználása is, de a legutóbbi képviselő-testületi üléseken nem került terítékre a téma.

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában