Hagyományőrzés

2024.05.02. 18:44

Magukra öltötték legszebb viseleteiket Recsken

Recsken újra magukra öltötték legszebb viseleteiket a helyiek. A községben a legkisebbek is tudják, miért szép a hagyományainkhoz ragaszkodni.

Barta Katalin

Magukra öltötték legszebb viseleteiket Recsken

Recsken április 30-án a magyar népviselet napja alkalmából idén is magukra öltötték legszebb viseleteiket a helyiek. A kezdeményezés a Csengővár óvoda és mini bölcsődének köszönhető. Arra kértek mindenkit, e napon öltse magára az elődeitől megörökölt komplett helyi viseletet, vagy annak egy-egy kiegészítőjét, és úgy érkezzen a Hevesi Háziipari Szövetkezet által fenntartott Recski Tájházba a délutáni ünnepre.  

A tavaszköszöntő színes sétához sokan csatlakoztak az óvodánál, ahonnan a tájházig vonult a színes, vidám menet. A tájházban az óvodások, a hagyományőrző csoportok adtak emlékezetes műsort. Nagy Sándor, a település polgármestere  boldogan tudatta mindenkivel közösségi oldalán, hogy a recskiek büszkék múltjukra, hagyományaikra és híven őrzik ezeket a kincseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában