Muzsikál az erdő 2024

2024.05.08. 09:30

A Muzsikál az erdő idei időpontjait már beírhatjuk a naptárunkba

Kilenc napon át szól idén a muzsika a Mátra térségének erdeiben. A Muzsikál az erdő a természet és a művészetek szeretetét közvetíti.

Szabó István

Már készülhetünk a méltán népszerű Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvényeire, hiszen megvannak az idei eseménysorozat időpontjai és helyszínei. Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy az idei program június 29-től július 7-ig tart. Mint mondta, a rendezvénysorozat eredeti küldetése az idei, 21. évadban sem változik.

Június végén újra kezdődik a Muzsikál az erdő a Mátrában
Június végén újra kezdődik a Muzsikál az erdő a Mátrában
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Mai felgyorsult világunkban nap mint nap érezzük a lélek és a természet pusztítását. Az aggasztó  társadalmi  természeti folyamatokat egyre többen próbálják megállítani. Művészek küzdenek lelki sivárság ellen, az erdészek, természetvédők az erdők, a természet megőrzéséért. Most létrejött egy összefogás művészek, erdészek és az ország kulturális életét, az erdőt féltő és felemelni akaró emberek között. A cél egy olyan aktív szabadidő eltöltési alternatíva megteremtése a térség lakóinak, turistáinak, gyermekeinek, mely kötődik mind a zenéhez, mind az erdőhöz. Hangoljuk rá magunkat a rendezvényekre! Szívjuk magunkba az erdő friss levegőjét, gyönyörködjünk szépségeiben és közben hagyjuk szabadon szárnyalni lelkünket!  A résztvevők közelebb kerülnek a művészetekhez és az erdőhöz egyaránt. A zene segít a környezetkultúra terjesztésében, az erdő pedig abban, hogy a művészetek valóban megérintsék az embereket – fogalmazott Szabó Lajos.

A Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok 2024. évi programja:

  •  június 29. (szombat) – Szurdokpüspöki
  •  június 30. (vasárnap) – Salgótarján - Eresztvény
  •  július 1. (hétfő) – Mátraverebély - Szentkút, Nemzeti Kegyhely
  •  július 2. (kedd) – Pásztó - Mátrakeresztes 
  • július 3. (szerda) – Tar
  •  július 4. (csütörtök) – Gyöngyössolymos
  •  július 5. (péntek) – Parádfürdő
  •  július 6. (szombat) – Gyöngyöspata
  •  július 7. (vasárnap) – Sástó - Gyöngyös 

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában