GG Tánc Eger

2024.04.20. 16:37

Táncjáték Mozart operájából: A varázsfuvola Egerben is elvarázsolt

Mozart mesés operája, A varázsfuvola premierjét tartották pénteken az egri Gárdonyi Géza Színházban. E remekműből ezúttal táncjáték született, mely sikert aratott az egri színpadon, a GG Tánc Eger táncosainak köszönhetően.

Palágyi Edit

Táncjáték született A varázsfuvola című operából Egerben

Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Mozart operája, A varázsfuvola olyan sokszínű, és titokzatos, hogy nézhetjük egyszerű mesének, szerelmi történetnek, de szimbólumok nagyszerű játékát is láthatjuk benne. Egerben ezúttal táncjáték született, melyet Kulcsár Noémi Harangozó-díjas koreográfus-rendező vitt színpadra a GG Tánc Eger tehetséges társulatával. A bemutatót pénteken tartották, és a darab sikert aratott, az opera és a tánc a Gárdonyi Géza Színház nézőit is elvarázsolta. 

Tamino és a dámák, A varázsfuvola táncjáték az egri Gárdonyi Géza Színházban
Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A rendezői szándék szerint a felnőtté válás stációit, a pártalálás nehézségeit mutatta be A varázsfuvola táncjáték egri előadása.  

Tamino szerepében Hung-Ming Pan mutatta meg tehetségét, Pamina figuráját Marialaura Savino töltötte meg élettel. Sarastro szerepében Emődi Attila táncolt, Az Éj királynője pedig Anna Manetti volt. Papageno és Papagena klasszikus kettőse is megnevettette a közönséget: e szerepekben Varga Dániel és Ellenbacher Kamilla tűnt fel. A díszlet Vati Tamás munkája, a jelmezek Bati Nikolett munkáját dicsérik.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!