Sportlétesítmény

2024.03.26. 15:04

51,5 millió forintból újult meg az egri Kossuth Zsuzsa tornacsarnok

Ötvenegy és félmillió forintos összegből újították fel Egerben a Bem tábornok úti Kossuth Zsuzsa tornacsarnokot.

Bódi Csaba

Kovács Géza (balról) és Mirkóczki Ádám mutatta be a feljúított létesítményt

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Galambos János Heves vármegyei kosárlabda-bajnokság csapatai már a múlt szombaton birtokba vehették a létesítményt, ahol az egyből szembetűnő fejlesztés eredményeként a korábbinál jóval komfortosabb csarnokban lehet sportolni és az öltözőket használni. 

A felújítási projekt kedden tartott átadó eseményén a közel negyven éve épült létesítmény vagyonkezelését 2021 óta ellátó Egri Városi Sportiskola igazgatója, Kovács Géza részlezte az elvégzett munkálatok műszaki elemeit, hozzátéve: a rossz állapotban lévő épület felújítása 2023-ban kezdődött.

Az 51,5 milliós forintos felújítás költségeit a Magyar Kézilabda-szövetség és az egri önkormányzata fedezte.

Ebből az is következik, hogy a csarnok a szivacskézilabdázók otthonaként szolgál majd, azontúl, hogy délelőtt a Kossuth Zsuzsa iskola, délután pedig az Egri VSI sportolóinak, illetve más, szabadidős tevékenységet végző személyeknek kínál mozgáslehetőséget.

– Az önkormányzat az elmúlt években többszáz millió fordított sportinfrastrukturális beruházásokra. Jelenleg a Szentmarjay Tibor Városi Stadion felújítása, állagmegóvása zajlik, a következő nagy projektet pedig egy kézilabda munkacsarnok építése jelenti – emelte ki Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában