Kézilabda

2024.03.29. 13:01

A Dabas ellen visszaszerezné stabilitását a QHB-Eger

Bő egy hónap múltán ismét hazai pályán szerepel a QHB-Eger férficsapata. Szombaton 18 órától a középmezőnyhöz tartozó Dabas KC érkezik a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Sike Károly

Az egri Kavin Mátyásék (a labdával) nehéz feladat előtt

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 20. fordulójának mérkőzései:

QHB-EGER (12.)–DABAS KC (8.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Felhő F., Öcsi T.
Továbbra sem lankadhat az egriek figyelme, a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelem ugyanis ismét élesre váltott. Hét fordulóval a bajnokság vége előtt a QHB-Eger előnye két pont a tabellán még vonal alattinak számító másik újonc, a PLER-Budapest előtt. A klub honlapján úgy fogalmaznak: baj akkor van, ha a pestszentlőrinciek a hátralévő mérkőzéseken három ponttal többet szereznek mint az egriek. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény ugyanis a QHB javára billenti a mérleg nyelvét.

– Annak tükrében, hogy a PLER-Budapest egy hete Balatonbogláron legyőzte a NEKA csapatát, még nagyobb jelentőséggel bír a Dabas elleni mérkőzés – jelentette ki az egriek edzője, Tóth Edmond. 

– Ellenfelünk nagyon jól teljesít az idén, összeszokott, egységes gárda amelyet egyre nehezebb legyőzni. Már nemcsak hazai pályán vitézkednek, hanem idegenben is tudnak jó teljesítményt nyújtani. Tavasszal az egyik legnehezebb hazai mérkőzésünk lesz.
Arra a kérdésre, hogy mi az, ami leginkább meghatározhatja a találkozó alakulását a szakember így felelt:

– Sok múlik azon, hogy a vendégek milyen lövőformában érkeznek. Kiváló átlövőkkel rendelkeznek, akik ha jó napot fognak ki nagyon nehéz őket megállítani. Abban bízom, hogy saját közönségünk előtt tudunk olyan lendületet venni, ami elindít bennünket a győzelem útján. Nagyon hiányzik már egy kis sikerélmény – zárta szavait Tóth Edmond.

A 2023/2024-es szezonban harmadik alkalommal találkozik a két csapat: az őszi idegenbeli bajnoki mérkőzésen 30–24-re, a Magyar Kupa januári nyolcaddöntőjében 30–25-re nyertek a dabasiak.

A további menetrend

Március 29., péntek
18.00: PLER-Budapest–CYEB-Budakalász
Március 30., szombat
18.00: Balatonfüredi KSE–Carbonex-Komló
19.00: Mol Tatabánya KC–OTP Bank-Pick Szeged
18.00: Fejér B.Á.L.-Veszprém–HE-DO B. Braun Gyöngyös
18.00: Telekom Veszprém–HSA NEKA
Április 3., szerda
18.00: Csurgói KK–FTC-Green Collect

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában