Kézilabda

2024.03.28. 19:56

A Meskov Breszt csapatától igazol a Gyöngyös

A HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férfi csapatánál folytatja pályafutását Ilya Usik. A 25 esztendős fehérorosz válogatott hálóőr nyáron csatlakozik a mátraaljai gárdához.

Sike Károly

Ilya Usik (szemből) a Bajnokok Ligájában is tapasztalatokat szerzett

Forrás: Meskov Breszt

– Jó adottságokkal rendelkező kapusról van szó, aki fiatal kora ellenére már nemzetközi tapasztalattal, válogatott rutinnal rendelkezik – jelentette ki a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján. – Azt várjuk tőle, hogy teljesítményével stabilitást ad a csapatnak, az elmúlt két évben ugyanis hiába volt több mérkőzésen is kiemelkedő a kapusteljesítmény, a kiegyensúlyozottság hiányzott.
A 196 centi magas hálóőr a breszti kézilabdaiskolában nevelkedett, 2019-től a Meskov Breszt első számú keretének tagja. Pályafutása során három alkalommal nyert fehérorosz bajnokságot a Breszttel, kétszer ünnepelhetett kupagyőzelmet, 2022-ben pedig a fehérorosz bajnokság legjobb kapusává választották. Többször védte a Breszt kapuját BL-meccseken, és a fehérorosz válogatottban is bemutatkozott – olvasható a gyöngyösiek honlapján.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetése az idén nyáron lejáró szerződésű játékosok közül Hegedüs Márkkal, Martin Potiskkal, Bodor Márkkal, Schäffer Zsoltal, Lakosy Mátéval és Edwards Olivérrel is hosszabbított, továbbá bejelentették, hogy nyártól ismét gyöngyösi színekben szerepel a szerb jobbátlövő, Mitar Markez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában