Kultúra

2011.12.10. 13:57

Joulupukki: rokonság és békesség

Magyarországi látogatásának egyetlen Heves megyei állomásán, a Mikulásházáról híres Karácsondon időzött az igazi finn Mikulás.

HEOL

Örömmel fogadták kicsik és nagyok egyaránt Joulupukkit, a lappföldi Mikulást Karácsondon. A több száz gyereket magyarul is köszöntötte néhány szóval a finn Nagyszakállú.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Joulupukki, az igazi Mikulás - valódi szakállal és valódi hajjal. FOTÓ: CZÍMER TAMÁS
[/caption]

A Mikulást Földi Csaba polgármester üdvözölte, aki a messziről jött vendéget bemutatta karácsondi helytartójának is, aki idén immár 15. alkalommal fogadta a gyerekeket a művelődési házban kialakított mikulásházban, ahol a hagyományokhoz híven ünnepi Mikulás-bélyegzővel is ellátták a karácsonyi üdvözlőlapokat.

Joulupukki elmondta: Karácsond főként hangulatában rokon Lappföldddel, hiszen a mátraaljai faluban is olyan béke és nyugalom van, mint a Mikulás szülőföldjén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!